27.7.12

Ερώτηση με θέμα «Παύση λειτουργίας του δεματοποιητή στο χώρο Σταυρού Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας»


Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
- Εσωτερικών και
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: «Παύση λειτουργίας του δεματοποιητή στο χώρο Σταυρού Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας»

Τραγική είναι η κατάσταση στο χώρο του Σταυρού Διδύμων Δήμου Ερμιονίδας, όπου εδώ και δύο χρόνια η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με τη μορφή δεματοποίησης σύμμεικτων απορριμμάτων και αποθήκευσης των εν λόγω δεμάτων στο χώρο αυτό.
Όπως καταγγέλλει ο Δήμος Ερμιονίδας, στον εν λόγω χώρο υπάρχουν αυτή τη στιγμή 30.000 δέματα και σημαντική ποσότητα αδεματοποίητων απορριμμάτων. Η συγκέντρωση 30.000 δεμάτων σκουπιδιών και όχι μόνο στο Τοπικό Διαμέρισμα Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας δημιουργεί τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, με τραγικές συνέπειες και στη δημόσια υγεία. Ουσιαστικά τα δέματα είναι χημικές και βιολογικές βόμβες με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ερώτηση με θέμα «Υπερβολική καθυστέρηση στη ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών»


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Υπερβολική καθυστέρηση στη ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών»

Παρά τις κατ’ επανάληψη δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα εκδοθεί απόφαση και εγκύκλιοι, με τις οποίες: 
α) θα ρυθμιστούν οι δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας και Ευβοιας),
β) θα επιστραφούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δανειοληπτών απ’ τους οποίους, κατά απαράδεκτο, παράνομο και καταχρηστικό τρόπο οι τράπεζες προχώρησαν σε αναλήψεις των χρημάτων τους,
μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα. 
Μάλιστα   όπως μας καταγγέλθηκε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας   προχώρησε σε ανάληψη χρημάτων από λογαριασμούς πελατών και την 18η Ιουλίου.

21.7.12

Συνέντευξη του Α. Πετράκου στην Ελευθερία της Καλαμάτας



Θανάσης Πετράκος - Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θορύβησε τη σύγχρονη "Ιερά Συμμαχία"
Γράφτηκε από τον  Δημήτρης Πλεμμένος Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012
 Συνέντευξη στον Δημήτρη Πλεμμένο

«Η μεγάλη ανταπόκριση του λαού στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ θορύβησε τη σύγχρονη "Ιερά Συμμαχία"», σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ενέργειας Θανάσης Πετράκος. Μίλησε ακόμα στην “Ε” για τη νέα κυβέρνηση, τον εσωκομματικό διάλογο στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ενεργειακά, τους κινδύνους που ακόμα εγκυμονεί η κρίση για την ελληνική κοινωνία, τους παλιούς “συντρόφους” της Δημοκρατικής Αριστεράς, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Μεσσηνίας.

20.7.12

Ερώτηση με θέμα "Προβλήματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας"


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας

Η Μεσσηνία είναι γνωστό ότι υπέστη τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές του 2007. Ήδη σε αρκετές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί καταστροφικές πυρκαγιές. Οι Μνημονιακές πολιτικές, που ακολουθείτε, έχουν ως συνέπεια να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, με αποτέλεσμα- και παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών- να είναι αδύνατη η αποτελεσματική πυροπροστασία.

19.7.12

Άρθρο για Ιδιωτικοποίηση της Ενεργείας : Καταστροφή για Οικονομία, Κοινωνία Και Εθνικά Συμφέροντα


ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ * ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ *

Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προώθησαν μετά το 1999 την κατεύθυνση της ΕΕ για «απελευθέρωση» του ενεργειακού τομέα και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει μετά από 12 χρόνια ιδιωτικοποίησης είναι καταστροφικά όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει. Δεν είχαμε ανάπτυξη αλλά προβλήματα. Στις υποδομές, τα έργα έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα επειδή με διοικητικό τρόπο αδρανοποίησαν τους δημόσιους φορείς για να διευκολυνθεί η είσοδος των ιδιωτών, τα τιμολόγια και στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο συνεχώς εκτινάσσονται αντί της μείωσης που υποτίθεται θα έφερνε η «απελευθέρωση». Η είσοδος εργολάβων αύξησε το κόστος ενώ οι εργαζόμενοι στους εργολάβους προσλαμβάνονται και εργάζονται με όρους δουλεμπορίου (π.χ. ΔΕΣΦΑ).

13.7.12

Ερώτηση με θέμα "Προβλήματα υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας Μεσσηνίας"


Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας Μεσσηνίας

Η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας, του Νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα η περιοχή των τέως Δήμων Κορώνης, Αίπειας και μέρος του τέως Δήμου Πεταλιδίου είναι ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές. Οι εν λόγω περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Υγείας.
Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το θέμα της λειτουργίας του κατ’ όνομα Περιφερειακού Ιατρείου της Λογγάς, το οποίο υποτίθεται ότι καλύπτει την περίθαλψη των κατοίκων της ανωτέρω περιοχής.

12.7.12

Ερώτηση με θέμα "Απόρριψη δικαιούχων επιδότησης ενοικίου έτους 2009 για τυπικούς λόγους"


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Απόρριψη δικαιούχων επιδότησης ενοικίου έτους 2009 για τυπικούς λόγους

Όπως καταγγέλλουν δεκάδες δικαιούχοι επιδότησης ενοικίου στην Καλαμάτα, από τους 600 δικαιούχους απορρίπτεται η αίτηση των 200 περίπου, για τυπικούς λόγους.
Συγκεκριμένα, στο ΚΕΠ, από το οποίο ενημερώνονταν και κατέθεταν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, μεταξύ αυτών που ζητούντο ήταν και το αντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης του 2010. 

11.7.12

Ερώτηση με θέμα "Απαράδεκτη και εξοντωτική η μη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, λόγω συμψηφισμού και μη ληξιπροθέσμων οφειλών, καθώς και οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση"


Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς 
- Οικονομικών
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Απαράδεκτη και εξοντωτική η μη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, λόγω συμψηφισμού και μη ληξιπροθέσμων οφειλών, καθώς και οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση

Η μνημονιακή ΠΟΛ.1022/24.1.2012 «Συμψηφισμός χρεών με απαιτήσεις κατά του Δημοσίου. Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 11 του ν.3943/31.03.2011 (ΦΕΚ 66 Α’) και παροχή οδηγιών για την εφαρμογή τους», που αφορά τον συμψηφισμό των απαιτήσεων κατά του δημοσίου αναφέρει:
«3. Οφειλές προς το Δημόσιο που υπόκεινται σε συμψηφισμό
Σε συμψηφισμό υπόκεινται:

10.7.12

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το διοικητικό συμβούλιο εργαζομένων στην ΔΕΠΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το διοικητικό συμβούλιο εργαζομένων στην  ΔΕΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ
Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Π.Λαφαζάνη, τους βουλευτές Θ.Πετράκο και Ε.Ουζουνίδου - υπεύθυνους του τομέα ενέργειας και τον Ν.Γεωργακάκη μέλος της επιτροπής ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τo προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΠΑ ΑΕ. Η αντιπροσωπεία του συλλόγου των εργαζόμενων στη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην εθνική οικονομία, στα έσοδα του κράτους, στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας.

Πετράκος: Γδέρνουν τους αγρότες και επαγγελματίες


Πολιτικά ανήθικη χαρακτηρίζεται η παρακράτηση οφειλών. Να σταματήσει η παρακράτηση των οφειλών που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες, καθώς επίσης και των οφειλών που η πληρωμή τους έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση, θα επιχειρήσει στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπαραστεκόμενος στους αγρότες της χώρας μας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου.

Μετάφραση