30.6.16

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
του Θανάση Πετράκου
μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. πρώην βουλευτή Μεσσηνίας
Καλαμάτα 30 Ιουνίου 2016

Οι εργαζόμενοι στα Σ/Μ Μαρινόπουλος ζουν αυτές τις μέρες με το φόβο της ανεργίας. Αύριο (σήμερα Παρασκευή) θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση πτώχευσης εν λειτουργία της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. με βάση το άρθρο 106β του νέου μνημονιακού πτωχευτικού κώδικα.
Το ενδεχόμενο κλείσιμο της αλυσίδας Σ/Μ Μαρινόπουλος θα είναι μια μεγάλη βόμβα στα θεμέλια της ήδη συρρικνωμένης οικονομικής και παραγωγικής βάσης της χώρας, λόγω των μνημονίων και της λιτότητας. Διότι το ενδεχόμενο κλείσιμο της αλυσίδας Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, την οποία βούλιαξαν στα χρέη, όχι μόνο η μείωση της κατανάλωσης λόγω μνημονιακής λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, αλλά και η κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση των μεγαλομετόχων και των διοικήσεών της, θα οδηγήσει στην ανεργία τους 12.000 εργαζομένους της. Επίσης, θα οδηγήσει σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και ενδεχόμενο κλείσιμο, πολλές από τις 2.000 άλλες επιχειρήσεις – προμηθευτές της, κυρίως τις μικρομεσαίες από αυτές, με αποτέλεσμα χιλιάδες ακόμα απολύσεις.
Δυστυχώς για τους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος Α.Ε. εκτός του ότι θα βρεθούν άνεργοι αν κλείσει, έχουν  να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές συνέπειες του νέου πτωχευτικού νόμου ο οποίος ψηφίστηκε από τους 222  βουλευτές των (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) στις 22 Ιουλίου 2015 στα πλαίσια των δεύτερων προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου. Οι 222 μνημονιακοί βουλευτές  που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο ψήφισαν στις 22 Ιουλίου 2015 να καταργηθεί το προνόμιο ώστε να ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα οι απαιτήσεις των εργαζομένων ,του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.  Ψήφισαν να ικανοποιούνται πρώτα τα αιτήματα των Τραπεζών και στο τέλος τα δικαιώματα των εργαζομένων!!!.

15.6.16

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ Ο κ. ΝΙΚΟΣ  ΦΙΛΗΣ
ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Σ.  ΤΗΣ  ΛΑΕ  ΚΑΙ   π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 Στις 15 Ιουνίου (σήμερα )  Οι # «παραιτηθείτε καλούν σε συγκέντρωση  στο  Σύνταγμα. Προφανώς  ζητούν την παραίτηση  της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .Το  ερώτημα είναι  γιατί? Μήπως  διαφανούν  με το 3ο μνημόνιο  και  τα  μέτρα  που  υλοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα?  Προφανώς  ΟΧΙ .Μνημόνιο ζητούσαν  μετ επιτάσεως  μάλιστα πέρυσι  τέτοιο  καιρό  με τις συγκεντρώσεις  τους οι # ΜΕΝΟΥΜΕ  ΕΥΡΩΠΗ.   
Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί  καλούν σε συγκέντρωση . Μήπως η κυβέρνηση δεν υπέγραψε μνημόνιο για να μείνουμε στην Ευρώπη; Μήπως δεν μείωσε αρκετά τις συντάξεις; Μήπως δεν αύξησε αρκετά την πιο άδικη και αντιλαϊκή φορολογία των έμμεσων φόρων; Ή μήπως δεν προχώρησε αποφασιστικά στις ιδιωτικοποιήσεις;
Έτσι ερχόμαστε στο παράδοξο: Ο πυρήνας της πολιτικής των #Παραιτηθείτε και των #Μένουμε Ευρώπη,  , είναι ταυτόχρονα ο πυρήνας της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής.

10.6.16

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής Θανάσης Πετράκος απέστειλαν σήμερα 10/6/2016 ανοικτή επιστολή «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ» προς τους Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου με την οποία τους καλούν να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα προς κύρωση στη Βουλή την καταστροφική για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία της Ε.Ε. με τα 15 κράτη της Νοτίου Αφρικής (SADC) (συμφωνία ΣΟΕΣ ΕΕ-SADC), και να την καταψηφίσουν όλοι οι Βουλευτές.
ΠΡΟΣ
τους Βουλευτές – Βουλεύτριες του Ελληνικού Κοινοβουλίου
           
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Των
Λαφαζάνη Παναγιώτη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας
Πετράκου Θανάση, υπεύθυνου αγροτικής πολιτικής της ΛΑ.Ε.

9.6.16

«Ευχαριστήρια» επιστολή

«Ευχαριστήρια» επιστολή
προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
του Θανάση Πετράκου, υπεύθυνου αγροτικής πολίτικης της ΛΑ.Ε.  και  π. Βουλευτή  Μεσσηνίας 
Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος μπήκε στον κόπο να συντάξει non-paper, το οποίο αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για να συντάξει την απάντηση στο άρθρο μου με τίτλο «ΤΕΛΙΚΑ Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ «ΦΕΤΑ»  ΚΑΙ  «ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» »
Τους ευχαριστώ διότι παραδέχονται  στην απάντηση τους  ότι «επαναλαμβάνω τον εαυτό μου», δηλαδή αναγνωρίζουν ότι είμαι συνεπής με τις αρχές και τις αξίες μου και παραδέχονται  ότι συνεχίζω να λέω και σήμερα  ότι έλεγα και πριν.

3.6.16

ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ «ΦΕΤΑ» ΚΑΙ «ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  και  π. Βουλευτή  Μεσσηνίας 
ΤΕΛΙΚΑ Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ «ΦΕΤΑ»  ΚΑΙ  «ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»
Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές
Η κυβέρνηση αντί  να θέσει  βέτο, παρότι είχε τέτοιο δικαίωμα,  προτίμησε να  ξεπουλήσει  κυριολεκτικά  τη «Φέτα» και τις «ελιές  Καλαμάτας» στην εμπορική  συμφωνία της ΕΕ με τα 15 κράτη της Νοτίου Αφρικής (SADC) (συμφωνία ΣΟΕΣ ΕΕ-SADC).
 Απέδειξε για μια ακόμη  φορά  ότι δεν  θέλει  να  προστατεύσει τα συμφέροντα των αγροτών ,των κτηνοτρόφων, των τυποποιητών  των καταναλωτών   και της εθνικής  οικονομίας.
Είναι  ανεπίτρεπτο μετά από  αυτή την καταστροφική στάση τους 1) Να ισχυρίζονται οι υπουργοί Εξωτερικών, και Αγροτικής Ανάπτυξης ότι «δεν μπορούσαν να θέσουν βέτο γιατί η συμφωνία είχε κλείσει από το 2014». Δυστυχώς ψεύδονται. Ο  κανονισμός είναι  σαφής . Μπορούν  οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν το  όπλο του βέτο μέχρι  και την τελευταία στιγμή .Διότι για να επικυρωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία και  κάθε εμπορική συμφωνία πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στους κόλπους των κρατών – μελών της ΕΕ.   Και   βέβαια δεν μπορεί  να συνεχίζει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την απαράδεκτη και καταστροφική  διαπραγμάτευση της κυβέρνησης  Σαμαρά.

Μετάφραση