16.11.15

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 42Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ 42Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ  ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η ΛΑΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ καλεί τα  μέλη της ,τους  φίλους  της  και  όλους  τους  δημοκράτες  της  Μεσσηνίας  την  Τρίτη  17   Νοεμβρη 2015  στις 7μμ στην  Κεντρική  Πλατεία  της  Καλαμάτας στην  συγκέντρωση  και  πορεία  που  οργανώνουν  το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ,η  Α  ΕΛΜΕ  Μεσσηνίας ο  Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης   Μεσσηνίας  και  όλα  τα πρωτοβάθμια  Σωματεία του  νομού  για  να τιμηθεί  η  42η  επέτειο  της  εξέγερσης  του  Πολυτεχνείου
Πολίτες  της  Μεσσηνίας 
Στην εποχή των μνημονίων και της γενικευμένης επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου διατηρεί ακέραια την επικαιρότητα.
Η εξέγερση της νεολαίας και του λαού ενάντια στη δικτατορία, στην αμερικανοκρατία, στον ιμπεριαλισμό, στην εξάρτηση, στην κατάργηση της δημοκρατίας και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας ήταν ένας καταλύτης που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην πτώση της δικτατορίας.
Τα συνθήματα: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία το 1973 .
Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο
42 χρόνια η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει αδικαίωτη.

Το κεφάλαιο σήμερα επιχειρεί να πάρει από το λαϊκό κίνημα την ιστορική ρεβάνς, καταργεί κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνει την δημοκρατία, τσαλακώνει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνει τη φτώχεια τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τα μνημόνια αποτελούν την συμπύκνωση της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Είναι η σύγχρονη μάστιγα για τον ελληνικό λαό. Το ευρώ και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνουν μια πραγματική φυλακή των λαών. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν   αλλά τα μνημόνια είναι το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την πλήρη συμμόρφωσή της στις απαιτήσεις των δανειστών, επιταχύνει την εφαρμογή των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών.
Η ευρωζώνη, η ΕΕ, το ΔΝΤ οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις επιδιώκουν να επιβάλουν συνθήκη έκτακτης ανάγκης, δραματικού περιορισμού των ελευθεριών και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και θεαματικής αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ισοπεδώνουν χώρες, δημιουργούν τεράστια προσφυγικά ρεύματα και οπλίζουν το χέρι των φανατικών ομάδων που σπέρνουν τον τρόμο στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το λουτρό αίματος στο Παρίσι.
Τιμούμε το Πολυτεχνείο με τους αγώνες και την πάλη για ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής
Απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται επειγόντως η ενίσχυση της λαϊκής πάλης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για να σταματήσει η
νεοφιλελεύθερη-καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για να χτυπηθεί η Ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, για να αντιμετωπιστεί το κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Επείγει η ανάπτυξη ενός αντιιμπεριαλιστικού –αντιπολεμικού κινήματος
Η ΛΑΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα τον αντιμνημονιακό αγώνα του, για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, για μια πραγματικά ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την πραγματική κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Για την απαλλαγή από τα μνημόνια και το βραχνά του χρέους, για την έξοδο από την ευρωζώνη, τη σύγκρουση με την ΕΕ και την ανατροπή της. Για τον προοδευτικό παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και με σοσιαλιστική προοπτική. Με πρωταγωνιστή τη νεολαία, τους εργαζομένους, το λαό και το μαζικό αγώνα για την ανατροπή.

 Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΜΕ ΤΟ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  ΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Το Γραφείο Τύπου










Μετάφραση