6.3.19

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πολίτες της Κορινθίας
Σας καλούμε ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες πολιτικές και κομματικές σας τοποθετήσεις να στηρίξετε στις Περιφερειακές εκλογές την παράταξη μας την «Αγωνιστική Συνεργασία»:
Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση.
Γνωρίζετε ότι εμείς που αποτελούμε την Αγωνιστική Συνεργασία είμαστε παρόντες και παρούσες στον αγώνα για την επίλυση των μεγάλων και μικρών προβλημάτων της Κορινθίας και των πολιτών της όπως και όλης της Πελοποννήσου. Ενδεικτικά  τονίζω ορισμένα βασικά προβλήματα της Κορινθίας για τα οποία αγωνιζόμαστε:

1.Για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών. Είναι προτεραιότητα μας η μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής το οποίο καθιστά ασύμφορη την αγροτική δραστηριότητα.
2. Για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων στην Κορινθία όπως και σε όλη τη Πελοπόννησο. Είμαστε σταθερά αντίθετοι καταγγέλλουμε και δεν νομιμοποιούμε πολιτικά την σύμπραξη Τατούλη – Τσίπρα οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΤΕΡΝΑ ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Τονίζουμε ότι το μόνο αποδεκτό, επιλέξιμο και σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία είναι το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.
Για αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ και άμεση χρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.
3. Για την αποπεράτωση επιτέλους του φράγματος του Ασωπού ως απαραίτητη αναπτυξιακή προϋπόθεση για την αγροτική παραγωγή Κορινθία.
4. Για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων αποτροπής της ρύπανσης του Κορινθιακού και   διάβρωσης των ακτών.
5.Για την  αποκατάσταση-διόρθωση τεχνικών λαθών και παραλείψεων στην Ολυμπία οδό που σε συνδυασμό με τις εγκληματικές παραλείψεις καθαρισμού και διευθέτησης ροής των χειμάρρων είχαν ως αποτέλεσμα   να προκληθούν    σοβαρές καταστροφές στην τελευταία θεομηνία.
6. Για να γίνει απόφραξη χειμάρρων από αυθαίρετες και παράνομες δομήσεις ώστε  να αποτραπεί μια καταστροφή ανάλογη με αυτή στο Μάτι Αττικής ,  ιδιαίτερα  στην Ανατολική Κορινθία.
7.Για να γίνει επιτέλους  κατασκευή μικρών φραγμάτων και υδατοδεξαμενών για αρδευτική εκμετάλλευση, εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα αλλά και αποφόρτιση των χειμάρρων.
8.Επιμένουμε να γίνει  σοβαρή και δίκαιη αναλογικά υδροδότηση όπως και ενδελεχής έρευνα για την τήρηση της εφαρμογής του Ν 4225/2014 σε ότι αφορά την εκχώρηση δικαιώματος εμφιάλωσης ύδατος. Τυχόν μακροχρόνια παραχώρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Διαγράφεται κίνδυνος υπεράντλησης-χωρίς να λαμβάνονται υπ' οψη τα αποθέματα των ταμιευτήρων-και πιθανή μη τήρηση των κανόνων χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση κατ' έτος θα επιφέρει εξάντληση των υδατίνων πόρων με απρόβλεπτες συνέπειες.
Δεσμευόμαστε: Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, με σταθερότητα χωρίς ταλαντεύσεις, με ειλικρίνεια, με αγωνιστικότητα.
Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες.
Να ακυρώσουμε το μνημονιακό Μεσοπρόθεσμο 2019-2023, το οποίο προβλέπει παγωμένους τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2023, διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν να δίνει η χώρα το 1/3 των εσόδων της για τοκοχρεωλύσια.
Να προωθήσουμε μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.

Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Τα νερά της Λέρνας, η Μαρίνα του Ναυπλίου η διαχείριση απορριμμάτων, οι Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, κ.λπ.).
Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.
Δεσμευόμαστε: Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να υπερασπίσουμε τα λαϊκά εισοδήματα, τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το ΠΔΕ, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας.
Προτεραιότητά μας έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό. Βασικές στοχεύσεις μας: Η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας και η προστασία του περιβάλλοντος.
Δεσμευόμαστε:
Για την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου
Για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Για τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά νομό.
Πολίτες της Πελοποννήσου,
Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις και στον Τουρισμό και στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας. Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει επίσης, ότι με κριτήριο το ΑΕΠ είναι στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών Περιφερειών.
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης, είναι φορείς και υποστηρικτές των φιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προτείνουν επί της ουσίας την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση στην Περιφέρεια. Εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη με μικρές παραλλαγές, για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Έχουν δώσει οι περισσότεροι δείγματα γραφής, όντας πολλές τετραετίες στη διοίκηση των τοπικών, περιφερειακών αλλά και κρατικών υποθέσεων. Συνεπώς ευθύνονται και οι ίδιοι όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Πελοποννήσου και της χώρας.
Συμφωνούν στα βασικά ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, όπως είναι η αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι «λεόντιες» συμβάσεις παραχώρησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων και κατά των πολιτών, η υλοποίηση όλων των υποδομών με ΣΔΙΤ, η ιδιωτικοποίηση των Μονάδων της ΔΕΗ και συνολικά της ενέργειας όπως και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, η άναρχη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση ανεμογεννητριών ιδιωτών σε βάρος του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, το χωροταξικό κ.ά.
Συμφωνούν και έχουν στηρίξει την περίφημη Ελληνογερμανική συνέλευση του κ. Φούχτελ, καθώς και την Περιφερειακή αλλά στην ουσία την Γερμανική Τράπεζα.
Δεν αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλει ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο και στις Περιφέρειες γιατί αποδέχονται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση ενός άδικου, μη βιώσιμου, απεχθούς και εν πολλοίς παράνομου Δημόσιου Χρέους.
Συνεπώς το βασικό δίλημμα για τις περιφερειακές εκλογές είναι ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», για μια ανάπτυξη με επίκεντρό τον Πολίτη και τις ανάγκες του ή με τους εκφραστές της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης διαχείρισης με τις επιμέρους παραλλαγές της.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών ΘΑ των πολιτικών μας αντιπάλων είναι τόση όση είναι η αξιοπιστία και του κ. Τσίπρα και του κ. Τατούλη, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα πράξη απ’ όσα υποσχέθηκαν πριν ένα χρόνο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου. Όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί καμία απ’ τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις τους αλλά ούτε καν έχει δημοπρατηθεί.
 Πριν ένα χρόνο ήταν όλοι μαζί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου και χειροκροτούσαν τον κ. Τσίπρα όπως ήταν επίσης στο Ναύπλιο το Νοέμβρη του 2016 στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» μαζί με τον κ. Φούχτελ.
Εμείς ήμασταν απ’ έξω με τους αγωνιζόμενους πολίτες και «τρώγαμε» χημικά γιατί καταγγέλλαμε τις μνημονιακές, αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που υλοποιούσαν και υλοποιούν και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Συνεπώς εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή.
Γιατί εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών όπως έχουμε αποδείξει για να καθίσουμε σε καρέκλες, αλλά για να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στους πολίτες και στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες.
Οι υποψήφιοι μας στην Κορινθία επιβεβαιώνουν την αλήθεια των όσων λέμε. Είναι άνθρωποι ακέραιοι και πρωτοπόροι αγωνιστές. Νοιώθω πολύ υπερήφανος που είναι συνεργάτες και συναγωνιστές μου. Η Κορινθία θα κερδίσει πάρα πολλά αν τους τιμήσει και εκλεγούν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο .
Σήμερα έχω την τιμή να παρουσιάσω την πρώτη ομάδα την οποία αποτελούν οι :

1.          ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Από το Κρυονέρι Κορινθίας, αγρότης, ιδρυτικό στέλεχος του Αγρ. Συλλόγου Κορινθίας, πρώην πρόεδρος στο Κρυονέρι και νυν πρόεδρος του Αγρ. Συνεταιρισμού.
2.          ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Από το Κιάτο, έμπορος οπτικών.
3.          ΓΙΑΡΜΑΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Κατοικεί στην Κόρινθο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται και με αγροτικές καλλιέργειες στην Κορινθία.
4.          ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ: Γεννήθηκε στο Λουτράκι και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού.
5.          ΚΑΤΑΠΟΔΗ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ: Κατοικεί στο Λουτράκι και είναι καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση.
6.          ΚΟΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Απόστρατος Συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς. Γεννήθηκε στην Πουλίτσα Κορινθίας, πρώην Δημ Σύμβουλος στο Δήμο Βέλου-Βόχας.
7.          ΞΕΡΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Συνταξιούχος αστυνομικός, κατοικεί στο Ξυλόκαστρο. Επί σειρά ετών συνεργάτης του Αλ. Αλαβάνου.
8.          ΡΙΣΚΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ: Συνταξιούχος ,γεννήθηκε στο Λουτράκι και ως συνδικαλίστρια διετέλεσε μέλος του Γ.Σ. της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ.

Κόρινθος 6 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετάφραση