27.1.16

ΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ . Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ  ΠΕΤΡΑΚΟΥ  τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ  ΤΟΥ Π.Σ.  ΤΗΣ  ΛΑ.Ε.
Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ
Η  κυβέρνηση  έντρομη  μπροστά  στο  τεράστιο  κύμα  των κινητοποιήσεων των αγροτών   προσπάθησε  με  προτάσεις δήθεν  διαλόγου να εγκλωβίσει τους  αγωνιζόμενους  αγρότες και  αγρότισσες  σε αποπροσανατολιστικές  συζητήσεις  χωρίς  νόημα   . Το  αγροτικό κίνημα  όμως  απάντησε κλιμακώνοντας τον αγώνα του  , ότι δεν  έχει κανένα  νόημα  η συνάντηση  με  τον  πρωθυπουργό αν  η  κυβέρνηση  δεν αποσύρει  το  αντιασφαλιστικο  νομοσχέδιο  και δεν   δεσμευτεί ότι  δεν  θα  καταθέσει τα  φορολογικά  μέτρα  που εμπεριέχονται  στο 3ο  μνημόνιο.  
Οι αγρότες έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα   μνημόνια τους καταστρέφουν. 
 Το 3ο Μνημόνιο που μαζί ψήφισαν στις 14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ  αφανίζει κυριολεκτικά τους αγρότες διότι οι εξαιρετικά υψηλές εισφορές, τόσο για την σύνταξη, όσο και για την υγειονομική περίθαλψη, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση, μαθηματικά οδηγούν τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και την αγροτική παραγωγή της χώρας σε διάλυση.

Για  αυτό  η Λαϊκή Ενότητα  τονίζει ότι  το  αγροτικό  κίνημα  το  οποίο  αγωνίζεται  σκληρά  ενάντια   στα κυβερνητικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα χρειάζεται να συνδεθεί με τον συνολικό αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων, και να συνενωθεί με όλους τους κλάδους, οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
 Για να υπάρξει μία καινούργια πορεία, της Ελλάδας σε αντιμνημονιακή προοδευτική κατεύθυνση   με   ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης
  Αυτή όμως  προϋποθέτει . 
·         Την ανατροπή της λιτότητας 
·         την άμεση παύση πληρωμών στο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του,
·         Την εθνικοποίηση των τραπεζών και   μια  νέα   δημόσια   ΑΤΕ   για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες
·         Την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα 
Ναι η αγροτιά μπορεί  να νικήσει και  θα νικήσει. Είμαστε στο πλευρό της.

.

Μετάφραση