13.3.19

Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΥ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ


Η  ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΥ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ  ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ
Ο κ. Τατούλης γνωστός λάτρης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών θριαμβολογεί επειδή   παραχώρησε δημόσια έκταση του παραλιακού  μετώπου  και του λιμανιού του Ναυπλίου σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω ΣΔΙΤ.   Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση της στην απόφαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου  να γίνει το έργο   της Μαρίνας Ναυπλίου με ΣΔΙΤ.   
Τα ΣΔΙΤ   είναι πράγματι η "πυξίδα" και η μέθοδος  όλων των νεοφιλελεύθερων για να    εκχωρούν  τα Δημόσια αγαθά   τη Δημόσια περιουσία το Δημόσιο  πλούτο   και τις Δημόσιες υποδομές στα ιδιωτικά συμφέροντα.  

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  είναι αντίθετη με το ΣΔΙΤ της Μαρίνας του Ναυπλίου διότι δίνει προίκα στον Ιδιώτη την δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης 3όροφων κτιρίων συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ. 
Τα τερατώδη αυτά κτίρια δεν θα αλλοιώσουν  μόνο την εικόνα και την φυσιογνωμία του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου , αλλά ολόκληρης της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου . Μιας πόλης μνημείο της Σύγχρονης
Ελληνικής Ιστορίας .
Είναι βέβαιο ότι οι μόνοι που δεν    θα ωφεληθούν  θα είναι  οι κάτοικοι της πόλης του Ναυπλίου αλλά και οι εκατοντάδες  χιλιάδες επισκέπτες της πόλης. Διότι   αφενός  τα   τερατώδη κτίρια    θα   εμποδίζουν να φαίνεται  από τη παραλία  η παλιά πόλη  και το Μπούρτζι, αφετέρου επειδή  θα δεσμευτεί μια τόσο μεγάλη ζωτική έκταση μέσω των κτιρίων αυτών αλλά και των απαιτούμενων χώρων στάθμευσης    θα επιβαρυνθεί   σημαντικά η λειτουργία της πόλης.
Η εμπορική και τουριστική εκμετάλλευση αυτού του επιπέδου θα δημιουργήσει αυτόματα δύο ταχύτητες στην πόλη μας. Η πρώτη θα είναι για τον "επενδυτή" ο οποίος θα έχει κατ' αποκλειστικότητα μια περιοχή "φιλέτο" και η δεύτερη για όλους τους υπόλοιπους . Είναι προφανές, ότι οι εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις εστίασης και οι συναφείς με τον τουρισμό  θα ζημιωθούν , αφού η  μείωση  του δημόσιου χώρου στάθμευσης αλλά κυρίως η δημιουργία γιγαντιαίων τουριστικών επιχειρήσεων θα τις επηρεάσει αρνητικά .
Η παράταξη μας δηλώνει  αντίθετη  στην σκανδαλώδη αυτή σύμβαση γιατί δεν  σέβεται  την Ιστορία του Ναυπλίου ,δεν  συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της πόλης μας και είναι ενάντια στα συμφέροντα και των  πολιτών και των επισκεπτών και των επιχειρηματιών του Ναυπλίου.         .Γι ' αυτό καλεί τους συμπολίτες μας να εναντιωθούν στην υλοποίησή της.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετάφραση