22.1.23

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Δήλωση- πρόσκληση των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

 

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

Δήλωση- πρόσκληση των Θανάση Πετράκου  και Δημοσθένη Δρούγκα  

Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικής συμπεριφοράς και παραβίασης των στοιχειωδών Δημοκρατικών κανόνων και κανονισμών . Ενώ έχουμε καταθέσει από τις 2Ο Δεκέμβρη 17 Περιφερειακοί Σύμβουλοι αίτηση συνεδρίασης με υπογραφές για την απόφαση του Σ.τ.Ε. που έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και τις αρμοδιότητες της ,ΟΧΙ μόνο δεν συγκάλεσε Συμβούλιο όπως ο Νόμος και ο Κανονισμός Λειτουργίας ορίζει ,ΟΧΙ μόνο δεν συμμορφώνονται στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής με την απόφαση του Σ.τ.Ε. ,ΑΛΛΑ ,έφτασαν στην πιο ακραία προκλητική ενέργεια να μην έχουν ούτε καν στα θέματα της Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2023, το θέμα που έχουμε με τις νόμιμες υπογραφές ζητήσει από τις 20 Δεκέμβρη 2022. Είναι χαρακτηριστικό ότι καλούν Περιφερειακό Συμβούλιο μετά 35 ημέρες!!!  από την προηγούμενη συνεδρίαση ,το οποίο έχει ως θέματα, ΜΟΝΟ Γνωμοδοτήσεις για 29 ΜΠΕ .!!! Αν Περιφερειακή Αρχή και η κυβέρνηση θέλουν να μετατραπούν τα αιρετά αποφασιστικά όργανα σε Γνωμοδοτικά εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε αυτή την υποβάθμιση και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να συναινέσει και κανένας αιρετός που σέβεται τον εαυτό του .

Επειδή δεν πρέπει να ανεχθούμε την ακραία, προκλητικότητα και αντιδημοκρατική πρακτική του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα και του Προέδρου του ΠΕΣΥΠ κ.Μαλτέζου οφείλουμε να απαντήσουμε τη Δευτέρα όπως αρμόζει στην πρόκληση και παραβίασης των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων και της Δημοκρατικής Δεοντολογίας και Νομιμότητας . Καλούμε όλες τις παρατάξεις της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης και όλους τους Περιφερειακούς  Συμβούλους, να απαντήσουμε ενιαία και αποφασιστικά  όπως αρμόζει στο  μέγεθος της  αντιδημοκρατικής πρόκλησης  και πρακτική τους.

Μετάφραση