5.5.23

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ της Β1 Εκλογικής Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα Αθηνών , Πέτρος Παπαϊωάννου, Θανάσης Πετράκος και Πάνος Σαρακηνός και το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής Ηλίας Καραβάκος περιόδευαν

την  Πέμπτη 4/5/2023 στη προσφυγομάνα Νέα Ιωνία. Αρχικά επισκέφτηκαν τη Λαϊκή αγορά και στη συνέχεια περιόδευαν στα μαγαζιά της Νέας Ιωνίας .Συζητώντας με τους πολίτες της Νέας Ιωνίας τους κάλεσαν να ενισχύσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου το Ενωτικό Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας . Γιατί πρώτα απ όλα με τα ενωτικά μας ψηφοδέλτια βάζουμε τις βάσεις για τη Νέα Μεγάλη Παράταξη της Αγωνιστικής Αριστεράς που θα επιστρέψει την ελπίδα στην Ελλάδα.

Δεύτερον γιατί Το ΜέΡΑ 25 - Συμμαχία για τη Ρήξη επιδιώκει μία διαφορετική πολιτική άμεσης ανακούφισης, αλλά και μακροπρόθεσμης βελτίωσης των συνθηκών ζωής και διαβίωσης για τις λαϊκές τάξεις και τη νεολαία. Το πρόγραμμά του συνιστά μία εναλλακτική πολιτική λύση για όσους δεν αποδέχονται τις σημερινές πολιτικές και τις παραλλαγές τους που πρεσβεύουν τα κόμματα που εφάρμοσαν μνημόνια .

Οι βασικές πλευρές του προγράμματος αυτού αφορούν:

Την ανασυγκρότηση του δημόσιου τραπεζικού συστήματος για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με πολιτικές χαμηλότοκων δανείων.

Την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη σεισάχθεια ως προς τα δάνεια για τα φτωχά νοικοκυριά.

Την θέσπιση πλαφόν στις τιμές ενέργειας.

Την εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση της Ενιαίας ΔΕΗ και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ,την κατάργηση του «Χρηματιστηρίου Ενέργειας»,

Την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς ,στις συντάξεις και στα επιδόματα.

Μετάφραση