1.5.24

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Του Θανάση Πετράκου

 

ΔΗΛΩΣΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  

Του Θανάση Πετράκου

Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ενωτικής πρωτοβουλίας/ ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

 Η  Ενωτική  πρωτοβουλία / ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά τιμά την  Εργατική Πρωτομαγιά  ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για το 8ωρο και συνεχίζονται ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.  Τιμά τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής και όλους τους νεκρούς των εργατικών  και λαϊκών  αγώνων

Οι φετινές Πρωτομαγιάτικες εργατικές κινητοποιήσεις γίνονται σε μία περίοδο, όπου, η κυβέρνηση της ΝΔ    έχει κηρύξει τον πόλεμο στα εργατικά δικαιώματα. Με σειρά αντεργατικών νόμων, ξηλώνει κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα πάνω από έναν αιώνα.

Μετά από 13 χρόνια σκληρής λιτότητας, συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης,   οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επιβιώσουν από τη  λαίλαπα αυξήσεων   στα βασικά αγαθά   διατροφής, στην ενέργεια, στο στεγαστικό κόστος. Η λαϊκή κατοικία έχει παραδοθεί βορά στα αρπακτικά των funds, που κερδοσκοπούν από το ξεσπίτωμα των εργαζομένων  .

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διαλύει τις δημόσιες υποδομές, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ και τη δημόσια   παιδεία.  

Ως εδώ! Να μην επιτρέψουμε να επαναφέρουν  συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Με ενότητα, αγώνες   να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και να κερδίσουμε τη ζωή μας.  

Να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους  με ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα που να διεκδικεί ζωή, δικαιώματα  . κοινωνική δικαιοσύνη και απελευθέρωση  !

Αγωνιζόμαστε για:

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις,,

  θεσμοθέτηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.

Πλαφόν στις τιμές των βασικών αγαθών

Μόνιμη και σταθερή εργασία με κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εφτάωρο – πενθήμερο -35ωρο.

Όχι στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία

Συγχρόνως  σήμερα  η σκέψη και η αλληλεγγύη  μας είναι στο  λαό της Παλαιστίνης που υφίσταται  γενοκτονία από τη κυβέρνηση του Ισραήλ  με την στήριξη και ανοχή των Αμερικάνων και της Ε.Ε. Αγωνιζόμαστε  εδώ και τώρα να σταματήσει η γενοκτονία του  Παλαιστινιακού λαού,  εδώ και τώρα Λευτεριά στη  Παλαιστίνη

Μετάφραση