6.4.16

Η μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει την κτηνοτροφία

Η μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει την κτηνοτροφία


Η κραυγή αγωνίας που εξέπεμψαν χθες οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων επιβεβαιώνει ότι το τρίτο μνημόνιο οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση την ελληνική κτηνοτροφία και ιδιαίτερα την αγελαδοτροφία.
Η υπερψήφιση, από τους 224 βουλευτές όλων των μνημονιακών κομμάτων τον Ιούλιο του 2015, να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 μέρες και εν συνεχεία η πλήρης απελευθέρωση, σε συνδυασμό με την κατάργηση της αναγραφής της χώρας προέλευσης στη συσκευασία του γάλακτος αύξησε δραματικά τις εισαγωγές γάλακτος και επέφερε ένα μεγάλο πλήγμα στους έλληνες αγελαδοτρόφους, αλλά και στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία τυποποίησης φρέσκου γάλακτος.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ψήφιση και της αύξησης του κόστους παραγωγής (αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στις ζωοτροφές, στα ζώντα ζώα, η αύξηση των τιμών ενέργειας και αύξηση της φορολογίας) έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους έλληνες κτηνοτρόφους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει πλήρως τα μνημονιακά προαπαιτούμενα και τη νεοφιλελεύθερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ κατέθεσε στην Commission για έγκριση το σχέδιο του νέου κώδικα τροφίμων και ποτών, με το οποίο αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή του ελληνικού γιαουρτιού. Η αρνητικότατη αυτή εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα και να υποβαθμιστεί ποιοτικά το ελληνικό γιαούρτι και να ακυρωθεί η ιδιαιτερότητα του ισχυρότατου brand name το οποίο φέρνει στη χώρα μας  140 εκ. ευρώ συνάλλαγμα και πάνω απ’ όλα θα καταστρέψει τους γαλακτοπαραγωγούς. Παράλληλα οι Τσέχοι βλέποντας ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη, μια κυβέρνηση του ναι σε όλα, διεκδικούν τη χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι» στα γαλακτοκομικά προϊόντα τους. Εδώ ταιριάζει η γνωστή παροιμία «μάθανε ότι ... και πλακώσανε και οι γύφτοι».
Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα και στους πιο δύσπιστους ότι η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών θα καταστρέψει εντελώς την ήδη συρρικνωμένη κατά 60% από το 2004 αγελαδοτροφία, όπως και όλη την ελληνική κτηνοτροφία και γεωργία.
Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αγωνιστούν μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό ώστε να μην ψηφιστούν τα καταστροφικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και να επιβάλουν με τους αγώνες τους την ανατροπή όλου του μνημονιακού μπλοκ, διότι όλοι μαζί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 ψήφισαν αυτά τα καταστροφικά για την ελληνική κτηνοτροφία και την ελληνική κοινωνία μέτρα.



Μετάφραση