14.4.16

Ο εμπαιγμός των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας συνεχίζεται

ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ
μέλους Π.Σ. ΛΑΕ, πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας

Ο εμπαιγμός των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας συνεχίζεται

Οι Υπουργοί αλλάζουν αλλά ο εμπαιγμός των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας και όχι  μόνο συνεχίζεται. Παρότι οι πολίτες χρόνια  τώρα βιώνουν καθημερινά αποπνικτική ατμόσφαιρα από την μη σωστή λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της περιοχής. Οι δηλώσεις και του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και οικολόγου κ. Γ. Τσιρώνη στο Δήμο Οιχαλίας, ότι «θα περιμένει τα αποτελέσματα των ελέγχων των επιθεωρητών περιβάλλοντος» για να λάβει τις αποφάσεις του, μόνο ως εμπαιγμό των πολιτών μπορούν να ερμηνευτούν.

Επειδή για το συγκεκριμένο πρόβλημα είχα ασχοληθεί κατ’ επανάληψη ως βουλευτής στα 3 χρόνια της θητείας μου, με συνεχείς ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μπορώ να τονίσω οι απαντήσεις δυστυχώς ήταν ίδιες απ’ όλους τους Υπουργούς. Όλοι εξέφραζαν τη συμπάθειά τους προς τους κατοίκους της περιοχής και πάντα περίμεναν να  λάβουν τα αποτελέσματα  των εκθέσεων για να λάβουν τις αποφάσεις τους, αλλά αποφάσεις δεν ελάμβαναν.
Θέλω λοιπόν να πω στον κ. Τσιρώνη ότι είναι απαράδεκτο να υποφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής χρόνια  τώρα  και  λύση  να  μην δίνεται .Αν θέλει να το λύσει το πρόβλημα, και οφείλει να το λύσει, μπορεί αύριο το πρωί. Υπάρχει συγκεκριμένος και σαφής τρόπος. Οφείλει όπως η νομοθεσία επιβάλλει και ορίζει να υποχρεώσει τα πυρηνελαιουργεία να τοποθετήσουν φίλτρα. Είναι τόσο απλό και τόσο συγκεκριμένο. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές. 

Μετάφραση