3.8.16

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑΕ και ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Με μια έκθεση- βόμβα το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης (ΙΕΟ) του ΔΝΤ αποδίδει βαρύτατες ευθύνες στο ΔΝΤ και την τρόικα για τα λάθος προγράμματα (μνημόνια) που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και εξώθησαν στην καταστροφή της.
Η ίδια η Λαγκάρντ με δηλώσεις της αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα δεν κατασκευάστηκε για να πετύχει αλλά για να “αγορασθεί χρόνος”, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να προστατευθεί η ευρωζώνη.
Έρχονται , λοιπόν, οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες της, δήθεν, διάσωσης της χώρας και ομολογούν με απέραντο κυνισμό ότι κατέστρεψαν συνειδητά τον τόπο και ότι η Ελλάδα και ο λαός της θυσιάστηκαν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και για να διασωθεί η ευρωζώνη!
Η έκθεση αυτή του ΙΕΟ του ΔΝΤ αποτελεί ταυτόχρονα ένα αμείλικτο κατηγορώ για όλη την μνημονιακή πολιτική τάξη της χώρας μας και όχι μόνο για τον Γ. Α. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του.

Το κατηγορώ του ΙΕΟ του ΔΝΤ δεν αφορά μόνο το πρώτο μνημόνιο αλλά και το δεύτερο και το τρίτο ,αφού, δυστυχώς, και εκείνα συνεχίζουν και κλιμακώνουν την ίδια καταστρεπτική πολιτική και οικονομική φιλοσοφία της άγριας λιτότητας και της φορολεηλασίας, την ίδια ώρα, μάλιστα, που το χρέος παραμένει επαχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο και συνεχώς αυξάνεται.
Γιατί και τώρα προκρίνεται η “επιβολή μιας μακράς λίστας διαρθρωτικών όρων χωρίς προτεραιότητες”, κάτι που η Έκθεση χαρακτηρίζει “αντιπαραγωγικό”, ειδικά όταν οι αλλαγές. ..υπερβαίνουν τις δυνατότητες που έχει μια χώρα.
Και τώρα επίσης, ενόψει της “μακράς λίστας” που πρέπει να γίνει αποδεκτή μέχρι τον Οκτώβριο, η τακτική των ισοπεδωτικών πιέσεων συνεχίζεται, παρά την διαπίστωση των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ ότι η “τυφλή επιβολή μιας λίστας δεν αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα”.
Οπότε, βάσει ακριβώς αυτών των εκτιμήσεων των εμπειρογνωμόνων για την “αντιπαραγωγική” πολιτική τακτική των “Θεσμών”, το αύριο διαγράφεται όμοιο με το χτες.
Το πιθανότερο δηλαδή  για να μην πω το σίγουρο είναι σε ένα χρόνο οι εκτιμήσεις για “Ανάπτυξη” να κριθούν και πάλι “υπέρμετρα αισιόδοξες”, τα μέτρα και η τακτική των δανειστών να επικριθούν και πάλι και η Λαγκάρντ, που έχει μια ολόκληρη θητεία μπροστά της, να ξαναμιλήσει για “σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος” και “επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις”.
Αλλά όπως έλεγαν παλιά οι... εμπειρογνώμονες, όταν ο γάιδαρος του Χότζα έμαθε να μην τρώει... πέθανε .

Η Έκθεση του ΙΕΟ του ΔΝΤ αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους για πολιτική προδοσία της χώρας και του λαού όλο το μνημονιακό πολιτικό κόσμο, όλους όσους ψήφισαν και διαχειρίστηκαν μνημόνια και επισύρει σε βάρος τους όχι μόνο πολιτικές αλλά και βαριές ποινικές ευθύνες .
Το ΙΕΟ αλλά και η Λαγκάρντ ομολογούν ευθέως ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θυσιάστηκαν συνειδητά, προδόθηκαν και παραδόθηκαν ως πρόβατα στο σφαγείο για χάρη του ευρώ και για να σωθούν το ληστρικό ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και η γερμανική ευρωζώνη.
Είναι σαφές, πλέον, ότι οι ηγέτες των μνημονιακών και νεομνημονιακών κομμάτων και το πολιτικό προσωπικό τους, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ως το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τη ΔΗΜΑΡ και την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, συνειδητά εγκληματούν σε βάρος της χώρας και θέτουν το ευρώ και την ευρωζώνη, μαζί με τα συμφέροντα μιας ληστρικής ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας, πάνω από τον τόπο και το λαό, συνεχίζοντας τυφλωμένοι να τους θυσιάζουν σε μια πρωτοφανή και χωρίς παγκόσμιο προηγούμενο πορεία φαύλου κύκλου και αδιεξόδου.
Αυτήν την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως και χωρίς καμιά αναβολή μια βαθιά δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, που θα ανατρέψει  όλο το  μνημονιακό    πολιτικό  σύστημα και θα βάλει τη χώρα σε μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή τροχιά, αποκαθιστώντας τη νομισματική της και την εθνική της κυριαρχία στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος:
  • διαγραφής του χρέους
  • ευρύτατης σεισάχθειας των ιδιωτικών χρεών
  • εθνικοποίησης των τραπεζών
  • ανακοπής των ιδιωτικοποιήσεων και ανάκτησης του δημοσίου πλούτου
  • ισχυρής ρευστότητας με μηδενικά, σχεδόν, επιτόκια για τη στήριξη διπλάσιων, τουλάχιστον, δημόσιων παραγωγικών επενδύσεων και των μικρομεσαίων δραστηριοτήτων με την διεύρυνση της απασχόλησης, το σεβασμό και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων
  • στήριξης και ενίσχυσης, μισθών συντάξεων και της μικρομεσαίας αγροτιάς
  • αλλαγής της δημόσιας διοίκησης και θεσμοθέτησης ενός απλού σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος .
Σήμερα η ΛΑ.Ε καλεί σε ένα ευρύ αριστερό ριζοσπαστικό προοδευτικό πατριωτικό πολιτικό και εκλογικό μέτωπο όλες τις συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις για να σταματήσουμε αυτήν την ανεπανάληπτη καταστροφή της χώρας, που έχουν φτάσει να την ομολογούν κυνικά οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες της.

Καλαμάτα 1/8/2016

Μετάφραση