6.4.14

«Οφειλόμενη απάντηση στην «απάντηση» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

6/4/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ
ΘΕΜΑ: «Οφειλόμενη απάντηση στην «απάντηση» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την υποταγή της στα εργολαβικά συμφέροντα υπερβάλλοντας ακόμη και τις διατάξεις των λεόντειων συμβάσεων κατά του Δημοσίου και υπέρ των παραχωρησιούχων.
Είναι άκρως αποκαλυπτική η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση που καταθέσαμε στις 28/2/2014, με θέμα την υποχρέωση αναστολής είσπραξης των διοδίων από Μεγαλόπολη έως Καλαμάτα. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος της παλαιάς εθνικής οδού, κοντά στο Δερβένι και άρα σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης έπρεπε να ανασταλεί η είσπραξη των διοδίων στη νέα εθνική οδό μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλαιά. Η Σύμβαση Παραχώρησης, στο άρθρο 23.2.3, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι η αναστολή είσπραξης διοδίων δύναται σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών όπως:
·         «Βλάβης δομικών στοιχείων τεχνικών έργων, που παρουσιάζουν τα έργα.
·         Επικίνδυνων παραμορφώσεων του οδοστρώματος των έργων».
Πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, ο ασφαλτοτάπητας στο συγκεκριμένο σημείο είχε υποχωρήσει σε μήκος 39,5 μέτρα, βάθους 1 μέτρου και πλάτους 4 μέτρων. Μάλλον αυτό δεν αποτελεί επικίνδυνη παραμόρφωση!
Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποτελεί μνημείο  δουλικότητας στα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα διότι στην απάντησή του αναφέρει χαρακτηριστικά «συμβατικά δεν προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής είσπραξης των προβλεπόμενων από τη Σύμβαση Παραχώρησης διοδίων τελών, για τους λόγους που αναφέρονται στην Ερώτηση»! Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το Γραφείο Τύπου



Μετάφραση