8.10.15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν για τη συμμετοχή κομμάτων στο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Καλαμάτας, το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας Μεσσηνίας τονίζει ότι:

Είναι σωστή η άποψη ότι τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές ενισχύουν τη Χρυσή Αυγή και όλες τις φασιστικές απόψεις. Είναι σωστή επίσης η άποψη ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκαναν στροφή 180 μοιρών και εντάσσονται πλέον στις μνημονιακές δυνάμεις. Τέλος, είναι σωστή η άποψη ότι και τα κατώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού υπερασπίζονται μια μνημονιακή πλέον κυβέρνηση, έχουν και αυτά ευθύνες – όχι βέβαια τις ίδιες – με τα ανώτατα στελέχη, τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.
Είναι λάθος όμως η αντίληψη ότι ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να ταυτίζεται με τον αντικαπιταλιστικό ή τον αντινεοφιλελεύθερο ή τον αντιμνημονιακό αγώνα. Συνεπώς, είναι λάθος η αντίληψη ότι όποιες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι αντιμνημονιακές και αντιφιλελεύθερες δεν μπορούν ή δεν πρέπει να συμμετέχουν σε μια αντιφασιστική εκδήλωση. Το αντιφασιστικό μέτωπο είναι και πρέπει να είναι ένα πλατύ μέτωπο στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι είναι ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό. Τέλος, είναι λάθος η αντίληψη να υπάρχουν απαγορεύσεις σε μια αντιφασιστική και αντιρατσιστική εκδήλωση.


Μετάφραση