29.10.15

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Μεσσηνίας αποτελούμενη από τους Θανάση Πετράκο, Βασίλη Τσουλάκο, Βαγγέλη Μάινα και Φώτη Ξεπαπαδέα παραβρέθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού μας και εξέφρασαν την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα τους. Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο οδηγούν τους αγρότες στον πλήρη αφανισμό. Συγκεκριμένα το τρίτο μνημόνιο προβλέπει:

1.    Αύξηση του φορολογικού συντελεστής εισοδήματος από 13% στο 20% το 2016 και 26% από το 2017.
2.    Διπλασιασμός αναδρομικά της προκαταβολή φόρου από 27,5% στο 55% για τα εισοδήματα του 2014 και το 2017 θα φθάσει στο 100%.
3.    Κατάργηση της επιστροφής φόρου  (επιδότηση) στο αγροτικό πετρέλαιο (φόρος ανεβαίνει από 66 € το χιλιόλιτρο στα 200 € το 2015 και στα 330 € το 2016).
4.    Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ.
5.    Αύξηση της τιμής του ρεύματος καθώς και του ΦΠΑ στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια, υπηρεσίες (φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι κλπ).
Η «Λαϊκή Ενότητα» στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και επιδιώκει τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ενάντια στα μνημόνια. Μόνη λύση είναι ο ενωμένος αγώνας των αγροτών μαζί με αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές με στόχο την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.

Το Γραφείο Τύπου


Μετάφραση