27.9.16

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΡΥΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

---000_Petrakos02
ΤΑ ΤΡΥΚΑΚΙΑ ΑΝΕΓΡΑΦΑΝ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Ένταση και αναστάτωση επικράτησε στην Βουλή πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που μεταφέρει τις 6 στρατηγικές ΔΕΚΟ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, όταν πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν από τα θεωρεία φυλλάδια κατά των ιδιωτικοποιήσεων στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα έντονος και αισθητός ήταν ο εκνευρισμός ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με «παχυδερμικά» αισθήματα σήκωσαν σύσσωμοι λίγο αργότερα το χέρι τους ψηφίζοντας «ΝΑΙ» στο μεγαλύτερο ξεπούλημα που πάει να συντελεστεί στα χρονικά αυτής της χώρας.
Πρωταγωνιστές στην κίνηση διαμαρτυρίας, ενώ έξω από τη Βουλή εξελίσσετο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ήταν οι κ.κ. Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος, στελέχη της ΛΑΕ και πρώην βουλευτές. Αιφνιδιαστικά, ανέβηκαν στα θεωρεία και πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «όχι στο ξεπούλημα» και κατά των ιδιωτικοποιήσεων, τα οποία έπεσαν στα έδρανα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο φυλλάδιο αναγράφονταν κείμενο του Πορτογάλου νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου με τον τίτλο «Ιδιωτικοποιήστε τα πάντα» το οποίο καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την μάνα που σας γέννησε...».
Ολόκληρο το κείμενο του Ζοζέ Σαραμάγκου που ανέγραφε το φυλλάδιο που πέταξαν από τα θεωρεία τα δύο στελέχη της ΛΑ.Ε και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, έχει ως εξής:
ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ: ΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιείστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου... Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιείστε στο φινάλε και την "......." τη μάνα που σας γέννησε».

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

Μετάφραση