24.7.15

O Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Θανάσης Πετράκος μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

24/7/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Θανάσης Πετράκος μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Με αφορμή την προσπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ να πέσουν οι τόνοι
Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Είναι υποχρέωση όλων μας να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε με την μέγιστη υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και συντροφικότητα για να βρεθεί λύση και να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης τον οποίο ζουν, όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλος ο ελληνικός λαός. Είναι υποχρέωση μας και καθήκον μας.
Για την συμφωνία
Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Τα μέτρα της συμφωνίας δεν είναι απλά επώδυνα μέτρα. Αυτή η συμφωνία επιδιώκει να οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία και να μην έχει τότε και τη δημόσια περιουσία την οποία στο νέο υπερ-ΤΑΙΠΕΔ το οποίο μας επέβαλλαν θα πάει όλη η δημόσια περιουσίας συνεπώς τότε η Ελλάδα θα μετατραπεί σε αποικία αφού δεν θα έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη και αυτόνομη πορεία.
Συνεπώς κατά την άποψή μου πρέπει να συνέλθουν όλα τα όργανα, η Πολιτική Γραμματεία, η Κεντρική Επιτροπή και το διαρκές συνέδριο του κόμματος για να συζητήσει σοβαρά το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στις δεσμεύσεις της λαϊκής εντολής τις οποίες έλαβε και έγινε κυβέρνηση. 

Ερωτηθείς αν όλες αυτές οι κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν πριν μπουν οι υπογραφές γιατί δεν θα μπορούν τώρα να αλλάξουν τις αποφάσεις
Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Όλα μπορούν να αλλάξουν αν υπάρχει πολιτική βούληση αλλά σαφώς θα ήταν πάρα πολύ πιο εύκολο με τη μόνη διαφορά ότι ως μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που βέβαια και ο τρόπος που έγινε η αλλαγή δεν ανταποκρίνεται στον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι παράτυπος  αλλά το αφήνουμε αυτό. Ως μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την 20η Φεβρουαρίου και κυρίως μετά τα μέσα Μαρτίου έθετα το θέμα σχεδόν κάθε εβδομάδα ότι πρέπει η Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνέλθει να συζητήσει ουσιαστικά, σοβαρά πολιτικά, όχι την ώρα που κλείνει μια συμφωνία ούτε την ώρα που πρέπει να έρθει ένα νομοσχέδιο στην Βουλή, αλλά να καθίσουμε κάτω και να εξετάσουμε που βρισκόμαστε, που πάμε, τι φαίνεται, με τι σχέδιο θα βαδίσουμε. Με βάση την αντίδραση και το δεδομένο της 20ηςΦεβρουαρίου, που κατά τη γνώμη μου ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος, πως θα μπορέσουμε να αλλάξουμε πορεία να μην οδηγηθούμε σε έναν μεγάλο εκβιασμό και με το πιστόλι στον κρόταφο στην υποταγή,  όλα αυτά τα έκανα… Είχα πάρει την πρωτοβουλία να μαζευτούν υπογραφές από τους βουλευτές για να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχα εξαντλήσει τα θεσμικά μου περιθώρια.
Ερωτηθείς ποια πιστεύει ότι είναι η λύση στο σημείο που βρισκόμαστε
Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Αυτό που σας είπα, (να συνέλθουν τα όργανα και να αλλάξουν) τον οδικό χάρτη εξόδου της κυβέρνησης από την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών.  
 Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Αυγής «εκτός πλειοψηφίας οι 32»
 Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Ήταν πολύ κακό πρωτοσέλιδο. …Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη είχε πει ότι αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει στήριξη και δεν έχει τη δεδηλωμένη προκαλώ τον οποιοδήποτε να καταθέσει πρόταση μομφής. Τώρα βέβαια υπήρξε ένα non paper που φέρεται… εγώ όμως αυτά που ξέρω από τα ίδια τα χείλη του πρωθυπουργού είναι αυτό που είπε στην εθνική αντιπροσωπεία και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από οποιοδήποτε non paper.  
Με αυτή την έννοια λέω ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να επικρατήσει ένα πνεύμα λογικής και νηφαλιότητας, ψυχραιμίας και να σκεφτούμε όλοι ότι η δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό είναι εντελώς διαφορετική από αυτά που γίνονται τις τελευταίες 15 ημέρες.  
Για την εκδήλωση για τα πέντε χρόνια της ΙΣΚΡΑ
Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Ήταν προγραμματισμένη να γίνει, από πολύ καιρό η ΙΣΚΡΑ ήθελε να κάνει μια γιορτή. Ήταν προγραμματισμένη να γίνει σαν μια μεγάλη πιο πολύ πολιτιστική γιορτή βέβαια τώρα…
Δεν είναι θέμα μηνύματος, κανένας δεν θέλει να στείλει μήνυμα σε κανέναν νομίζω. Το μόνο μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, συντροφικότητα και ενωτικό πνεύμα  γιατί μόνο μέσα από την ενότητα, σεβόμενοι όλοι την διαφορετικότητα γιατί έτσι έχει μεγαλώσει κι μεγαλουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να προχωρήσουμε. 

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση