30.7.15

Συνεντευξη Θαναση Πετρακου στοΒΗΜΑFM

, Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Θανάσης Πετράκος αναφερόμενος στην υπόθεση Βαρουφάκη δήλωσε στις  29 Ιουλιου
«Αυτά είναι αθλιότητες. Οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι σαράντα χρόνια τώρα, γιατί οδήγησαν μια χώρα κι έναν λαό στη χρεοκοπία, να γίνονται τιμητές τώρα, διότι αυτό το οποίο γίνεται, εναντίον του Βαρουφάκη, δεν αφορά κατά τη γνώμη μου μόνο τον κ. Βαρουφάκη. Αφορά κι άλλα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, που θέλω να επισημάνω. Πρώτον, ουσιαστικα, επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν, ότι είναι εγκληματική ενέργεια η οποιαδήποτε εναλλακτική λύση στη χώρα και δεύτερον, μετά από τον κ. Βαρουφάκη, ότι το επόμενο πρόσωπο, το οποίο θα πιάσουν και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν και να αποδομήσουν είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Ανεξάρτητα από λάθη, όχι αυτά που λένε αυτοί, άλλα λάθη του κ. Βαρουφάκη, έχω τη γνώμη, ότι αυτή την ώρα πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο υπεράσπισης σε αυτές τις αθλιότητες, οι οποίες γίνονται”, σημείωσε ο κ. Πετράκος, μιλώντας στο «Βήμα fm”.
Κληθείς να σχολιάσει τα των εσωκομματικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ήττα της στρατηγικής και της τακτικής της Κουμουνδούρου. «Συμφωνώ με τον πρόεδρο ότι πρέπει να συζητήσουμε και την τακτική, γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να υποστούμε αυτή την τόσο βαριά ήττα, αλλά και επί της στρατηγικής μας, πρέπει να συζητήσουμε αν ήταν σωστή ή αν ήταν πολιτικά αφελής. Αυτό το οποίο, μπορούμε να κάνουμε είναι, ότι πρέπει να δούμε τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 108 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα μνημονιακό κόμμα και πρέπει να απεγκλωβιστεί. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενότητα και σύνθεση και να υπάρξει μια προωθητική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως ένα αντινεοφιλελεύθερο κι αντιμνημονιακό κόμμα έχει μέλλον και προοπτική κι όχι ως ένα «ναι» στη μετατροπή του σε ένα μνημονιακό κόμμα.


Μετάφραση