27.10.23

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τονίζει ότι η Ισραηλινή κατοχή και η επί 75 χρόνια συνεχής παραβίαση των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού είναι η αιτία της κλιμάκωσης της βίας στη περιοχή . Καλεί τη Ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει μια συνολική και δίκαιη στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, που να βασίζεται στη δημιουργία δύο κρατών που θα επιτρέψουν στον παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να έχει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος εντός των συνόρων που υπήρχαν πριν από το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Παλαιστίνης και τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη .

Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή με δολοφονίες αμάχων ,αποκλεισμούς, εποικισμούς ,απαρτχάιντ, με την κάλυψη και στήριξη των Αμερικανονατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων (οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους –δολοφόνου).

Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί χιλιάδες νεκρούς ανάμεσά τους άμαχους ,ηλικιωμένους και παιδιά.

Η γενική επίκληση για ειρήνη και οι «ίσες αποστάσεις» εξισώνουν το θύτη με το θύμα και δίνουν άλλοθι στη συνέχιση του αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού.

Ζητάμε:

- Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη

- Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές ,που τα περισσότερα είναι παιδιά.

- Να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους ,με βάση την απόφαση του ΟΗΕ.

- Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση της κυβέρνησης σε ΗΠΑ και Ισραήλ . .Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας .

- Να αποσυρθεί τώρα η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Η λύση είναι δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967 με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, με βάση και την -από το 2015- ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής».


Οι προτείνοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας


Μετάφραση