3.10.23

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Ζητάμε σαφείς απαντήσεις από την Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου αναφορικά με τη μελέτη του έργου: ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  

Ζητάμε σαφείς απαντήσεις από την Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου αναφορικά με τη μελέτη του έργου: ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών

Κύριε Περιφερειάρχη

Πριν 8 ημέρες ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκης στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στα Φιλιατρά είπε ότι “η νέα “αναμορφωμένη” μελέτη ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε” και το έργο θα γίνει .

Με δεδομένα όμως

  1. Της ριζικής αντίθεσης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών,αντί να γίνει ενα μόνο έργο η ανάπλαση της πλατείας και μάλιστα με το ανεξήγητα τεράστιο ποσό των 3,3εκατ. Ευρώ!!! να γίνουν μέσω του “Α. Τρίτσης” συγκεκριμένα αναγκαία έργα “Ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων Φιλιατρών” τα οποία έχουν ψηφιστεί μάλιστα από όλα τα συμβούλια .

  2. Την ρητή δέσμευση τουλάχιστον για διαβούλευση, του κ. Περιφερειάρχη με την τοπική κοινωνία όταν θα παραδοθεί η αναμορφωμένη μελέτη από τους μελετητές και πριν εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού μια και η Περιφερειακή Αρχή και η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας επιμένει εμμονικά να γίνει μόνο το έργο της ανάπλασης της Πλατείας παρα την απόρριψη τρεις φορές απο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού της αρχικής μελέτης .

Συνεπώς αν είναι αληθή αυτά που είπε στην ομιλία του ο κ. Δήμαρχος δημιουργείται μείζον θέμα αδιαφάνειας , αναξιοπιστίας και εμμονής να γίνουν τα πράγματα ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ.

Με δεδομένα όλα αυτά σας ρωτάμε

1. Είναι αλήθεια ότι έχει παραδοθεί η αναμορφωμένη μελέτη στην Περιφέρεια και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου πολιτισμού ?

2. Αν η απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα μας ειναι καταφατική σας ρωτάμε και σας καταγγέλλουμε γιατί δεν μας την έχετε δώσει όπως σας έχουμε ζητήσει?

3. Γιατί δεν προχωρήσατε σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία πριν εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου πολιτισμού όπως είχατε δεσμευθεί ?

Τέλος σας προειδοποιούμε ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε δεσμευτική ενέργεια πχ δημοπρασία ή σύμβαση, γιατί θα μας βρείτε απέναντί σας.

  • ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ! Να δοθούν η μελέτη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια στη δημοσιότητα. Δεν έχετε δικαίωμα ούτε εσείς ούτε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να προχωρήσετε χωρίς να έχει προηγηθεί ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ γιατί αυτό είναι και ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των δημοτών των Φιλιατρών και ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ προκειμένου να επιβληθεί το έργο αυτό de facto!

Δώστε τώρα τη μελέτη στη Δημοσιότητα

Κάντε διαβούλευση τώρα

Σεβαστείτε τις ιδιες σας τις δεσμεύσεις και κυρίως τη λαϊκή βούληση των Φιλιατρινών και την ιστορία και τον πολιτισμό των Φιλιατρών .

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της 'Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου “

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Μετάφραση