17.10.13

Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/10/2013

Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  πραγματοποίησε, τη Τετάρτη 16/10/13,  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολο Αλεξόπουλο , Θανάση Πετράκο και  άλλα στελέχη του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου  σε  ότι αφορά την πορεία των Συμβάσεων Παραχώρησης των πέντε αυτοκινητοδρόμων και άλλα θέματα του Υπουργείου.
Ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης , ενημέρωσε  την αντιπροσωπεία για το στάδιο που βρίσκονται οι Συμβάσεις Παραχώρησης και ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν απόψεις ειδικότερα σε σχέση με τις υπογραφείσες Συμφωνίες Αποζημίωσης των Κατασκευαστών και τις σχετικές διαπραγματεύσεις οι οποίες προηγήθηκαν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την ανάγκη να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση πλήρη εικόνα των Συμβάσεων πριν κατατεθούν στην Βουλή για ψήφιση και ορίστηκε νέα συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του υπουργείου , ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες 20 μέρες οι υπάλληλοι των ΤΑΣ θα ενταχθούν όλοι στις Αποκεντρωμένες Περιφέρειες και μέχρι τα Χριστούγεννα οι υπόλοιποι, ενώ παραμένουν σε διαθεσιμότητα 98 υπάλληλοι μετά από κατάργηση θέσεων.

Μετάφραση