15.5.15

Το στρατόπεδο Γιαννιτσά στην Καλαμάτα δεν κλείνει αλλά ενισχύεται.

Αθήνα  15/05/2015

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Το στρατόπεδο Γιαννιτσά στην Καλαμάτα δεν κλείνει αλλά ενισχύεται.

Μετά από την απάντηση στην αναφορά που κατέθεσαν οι 4 βουλευτές Μεσσηνίας για το στρατόπεδο «Γιαννιτσά» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος τόνισε:
Όπως προκύπτει από αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας(http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=4985152d-d777-4f3e-a835-a468013451a0 ) για την «ενδεχόμενη κατάργηση του στρατοπέδου Γιαννιτσά στην Καλαμάτα» δεν τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του συγκεκριμένου στρατοπέδου αλλά ενίσχυσης του.
Στην απάντηση χαρακτηριστικά αναφέρεται «Επί του παρόντος, και σύμφωνα με την επιχειρησιακή σχεδίαση του Στρατού Ξηράς, δεν τίθεται ζήτημα κάποιας μεταβολής σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και την επάνδρωση του 9ου Συντάγματος Πεζικού «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ», το οποίο εδρεύει στην Καλαμάτα.»
Επίσης αναφέρει ότι « παράλληλα με το 9° Σύνταγμα Πεζικού στην πόλη της Καλαμάτας λειτουργεί επ’ ωφελεία της Πολεμικής Αεροπορίας το Κέντρο Εκπαίδευσης όλων των Ικάρων και των Ανθυποσμηναγών και όχι μόνο των Ελλήνων. Ήδη, φιλοξενούμε Ικάρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους οποίους εκπαιδεύει η Πολεμική Αεροπορία.
Στόχος μας είναι η μονάδα να ενισχυθεί και με άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση, μετά από πρόταση της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα.»
Τέλος όπως προκύπτει από την απάντηση στην αναφορά η ηγεσία του Υπουργείο προχωρά σε ένα πλάνο εξορθολογισμό της πλήρωσης των στρατοπέδων.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση