27.5.15

Θανάσης Πετράκος: ''Βόμβες μεγατόνων'' οι καταγγελίες του Σ. Βαλυράκη για τη Siemens (βίντεο)

Αθήνα  27/05/2015

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανάσης Πετράκος: ''Βόμβες μεγατόνων'' οι καταγγελίες του Σ. Βαλυράκη για τη Siemens (βίντεο)


O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μιλώντας σήμερα στο ΜΕGΑ, τόνισε μεταξύ άλλων:
 «Βόμβες μεγατόνων» χαρακτήρισε ο Θανάσης Πετράκος, τις καταγγελίες του πρώην Υφυπουργού Μεταφορών και Υπουργού Δημοσίας Τάξης κυβερνήσεων από το 1981 έως και το 1996 και πρώην Προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, Σ. Βαλυράκη, καθώς, όπως κατήγγειλε «τμήμα της Siemens είναι εγκληματική οργάνωση και δεν δέχθηκαν οι προηγούμενες συνθέσεις της Βουλής να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ ήταν σαφές ότι  το 10% πήγαινε σε μίζες, 8 σε φυσικά πρόσωπα και 2 στα πολιτικά κόμματα".
Ο Θ. Πετράκος τόνισε ότι συμφωνεί με τον κ. Βαλυράκη, ο οποίος με σαφήνεια υποστήριξε, "ότι ένας από τους παράγοντες της κρίσης, ήταν και η εκτεταμένη διαφθορά τα προηγούμενα χρόνια."
Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα των καταγγελιών του Σ. Βαλυράκη, χθες στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemen,s το οποίο «δεν ακούστηκε» στα κανάλια, αφού πρωτοστάτησαν ως θέμα, οι προσβολές του κ. Μεϊμαράκη, έναντι της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
 «Είχαμε τεκμηριώσει ως επιτροπή ότι ένα κομμάτι της Siemens λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση (ναι, καλά διαβάζετε, είπε «εγκληματική οργάνωση») και μάλιστα είχαμε τεκμηριώσει ότι το 10% του χρήματος από τις δουλειές της στην Ελλάδα, πήγαιναν σε μαύρο χρήμα και συγκεκριμένα σε πολιτικό προσωπικό. Είχαμε επίσης τεκμηριώσει ότι το 8% πήγαινε σε φυσικά πρόσωπα και το 2% σε πολιτικά κόμματα. Είχαμε κάποιες θετικές ψήφους για να κάνουμε παραπομπές, αλλά δυστυχώς όχι αρκετές».


Μετάφραση