6.5.15

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό θα υπάρξει μια λύση επωφελής για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Αθήνα  6/05/2015

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Θ Πετράκος:
Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό θα υπάρξει μια λύση επωφελής για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ του Θανάση Πετράκου (Βουλευτή Μεσσηνίας) στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στην συζήτηση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» στην κατ άρθρον συζήτηση.
Παρατίθεται το βίντεο της ομιλίας: http://youtu.be/o31L4SHyjyM
Από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ αναζητεί υποστηρικτές του mail Χαρδούβελη. Τον ενημερώνουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονικά μέτρα. Δεν πρόκειται  να υπογράψει υφεσιακά μέτρα, δεν πρόκειται αν υπογράψει μειώσεις στις συντάξεις που προέβλεπε το mail Χαρδόύβελη. Δεν πρόκειται να υπογράψει διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αντίθετα το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ,  είναι στο δρόμο προς την βουλή. Έχει κατατεθεί για διαβούλευση. Άρα να μην έχει προβληματισμούς, για το αν θα ακολουθήσουμε αυτά που λέμε.
Αντίθετα η κυβέρνηση εργάζεται για μια ουσιαστική,  επωφελή συμφωνία και αν ήθελαν να διαβάσουν καλά, τί αναφέρει η κοινή δήλωση  του πρωθυπουργού και του κου Γιούνκερ, θα έβλεπαν ότι,  μιλάει για ακριβώς αντίθετα ζητήματα. Μιλάει για ένα  σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων στα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι στις απορυθμίσεις όπως επεδίωκαν με τα μνημονιακά μέτρα. Μιλάει για το βασικό στόχο του συνταξιοδοτικού συστήματος, που είναι η αποφυγή της φτώχειας της τρίτης ηλικίας, που με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κος Στρατούλης οι μισοί συνταξιούχοι είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Εκεί τους έχουν οδηγήσει οι  μνημονικές πολιτικές.
Αλλά ενοχλήθηκαν και για κάτι άλλο, σήμερα, παρά τα όσα μας λένε ότι οδηγούμε την χώρα προς στην καταστροφή, διαβάζουμε ότι σήμερα χωρίς προβλήματα κάλυψε το δημόσιο τον δανεισμό του με το ίδιο επιτόκιο με το προηγούμενο, αυξήθηκε ο μηχανισμός ELA κατά δύο δίς ευρώ.
Τα γεγονότα διαψεύδουν αυτούς που την μια μέρα βλέπουν καταστροφή και την άλλη μέρα ότι αυτή η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική.
Δυστυχώς για αυτούς η κυβέρνηση αυτή δεν θα ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική, δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της καταστροφής.
Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό θα υπάρξει μια λύση επωφελής για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση