25.7.24

«ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ …» Του Θανάση Πετράκου

 

«ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ  ΜΑΝΑ ΣΑΣ …»

Του Θανάση Πετράκου

Ο κ. Μητσοτάκης παρά την λαϊκή αποδοκιμασία που εισέπραξε στις Ευρωεκλογές προχωράει ακάθεκτος στην άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική του. Προχωράει  να ολοκληρώσει τα «συμβόλαια θανάτου», της Δημόσιας περιουσίας  που έχει συνάψει  με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να τους την ξεπουλήσει.

Για το σκοπό αυτό ο γνωστός killer με το «αγγελικό  πρόσωπο"  υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα  για την ιδιωτικοποίηση 8 ΔΕΚΟ και των θυγατρικών  τους   σύμφωνα με το  «Μοντέλο ΔΕΗ»  .

Η εφαρμογή του «μοντέλου ΔΕΗ» είναι γνωστό ότι  αφορά τις 8 ακόλουθες Δημόσιες Επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί στο  Υπερταμείο:

  1. Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier).
  2. ΔΕΘ-Helexpo.
  3. Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ).
  4. Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ).
  5. ΓΑΙΑΟΣΕ.
  6. Ελληνικές Αλυκές.
  7. Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).
  8. Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ).

Τα πληρωμένα και «Πετσωμένα»  παπαγαλάκια μιλούν  και γράφουν διθυράμβους διότι το «μοντέλο ΔΕΗ»  θα μετατρέψει σε πολύ  κερδοφόρες και αυτές οι 8 ΔΕΚΟ όπως έγινε με τη ΔΕΗ.

Το αντικοινωνικό  και αντιλαϊκό νομοσχέδιο αποκαλύπτεται με το καλημέρα . Με ένα άρθρο του εν λόγω νομοσχεδίου , καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ. Πέραν βέβαια αυτού του απαράδεκτου και αντεργατικού άρθρου  το οποίο αποτελεί ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στο θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων  και καταστρατηγεί ακόμα ένα δικαίωμα των εργαζομένων, το  νομοσχέδιο αν γίνει νόμος  θα έχει  βαρύτατες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και στους πολίτες της υπαίθρου . Για την ιδιωτικοποίηση των πάντων έχει μιλήσει με το χαρακτηριστικό  έργο του  «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα Πάντα»  ο Μεγάλος  Νομπελίστας Πορτογάλος κομμουνιστής Ζοζέ Σαραμάγκου  . “Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.”

«Μοντέλο ΔΕΗ»  θα σημάνει  χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες   πχ

 – Στις  Αστικές Συγκοινωνίες των Αθηνών, θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων  και χειρότερη συγκοινωνία με αραιότερα δρομολόγια .Και βέβαια τα Μέσα μαζικής μεταφοράς τα χρησιμοποιούν όχι οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη αλλά οι  νέοι  και οι νέες ,οι φοιτητές και οι φοιτήτριες  και τα λαϊκά στρώματα   .

-Στα  ΕΛΤΑ αυξήσεις για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και κλείσιμο υποκαταστημάτων στην επαρχία  αλλά και στις πόλεις.

-Για τις  Κεντρικές αγορές ακόμη  ακριβότερα τα είδη διατροφής ( φρούτα, λαχανικά, κρέας ,ψάρια  κλπ).

  1. -Για τη ΓΑΙΑΟΣΕ δεν χρειάζεται  να γράψω κάτι .Η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών είναι πρόσφατη. Φανταστείτε   τι θα συμβεί  με την ιδιωτικοποίηση και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ανάλογα και για τις άλλες ΔΕΚΟ.

Οι εκτιμήσεις αυτές δεν είναι ούτε αυθαίρετες  ούτε καταστροφολογία . Είναι προφανείς συνέπειες διότι στηρίζονται στην εμπειρία από  τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα με  χαρακτηριστικότερη περίπτωση την ΔΕΗ  και τρομακτική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ,.

Για όλους αυτούς τους λόγους έπρεπε να είχε υπάρξει συναγερμός  και στα συνδικάτα και στα κόμματα πρώτα από όλα στα αριστερά ώστε να αποτραπεί με  κάθε τρόπο η ψήφιση αυτού του  νομοσχεδίου. Δυστυχώς δεν το  βλέπω…

Εμείς προειδοποιούμε και μην πει κανένας αύριο ότι δεν γνώριζε . Προειδοποιούμε και λέμε, να αντιδράσουμε τώρα. Είναι ανάγκη  να συγκροτηθεί τώρα ένα Παλλαϊκό μέτωπο αποτροπής του ξεπουλήματος και της περαιτέρω φτωχοποίησης του λαού.

«Είπα και ελάλησα και αμαρτία δεν έχω..»

Ο  Θανάσης Πετράκος  είναι στέλεχος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25/Ανατρεπτική ,Οικολογική , Αριστερά»  και πρώην Βουλευτής

17.7.24

ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ «ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ» Του Θανάση Πετράκου

 

ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ  ΤΟ «ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ»

Του Θανάση Πετράκου

Η κυβέρνηση κάτω από το φόβο μεγάλης πολιτικής φθοράς και αγανάκτησης των πολιτών από το ηλεκτροσόκ που θα υποστούμε από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος    ανακυκλώνει μερικώς τα αμφιβόλου αποτελέσματος μέτρα του 2022 και του 2023, επειδή δεν θέλει  να παρέμβει στο πυρήνα της κερδοσκοπίας από το  καρτέλ της Ενέργειας.

Όταν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανεβαίνουν συνεχώς στα ύψη από την 1η Μαΐου, όταν η τιμή της χονδρικής έχει διπλασιαστεί από την αρχή του έτους , ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί κατόπιν εορτής να μας πείσει ότι θα μας σώσει με τις "ασπιρίνες" που ανακοίνωσε για μόνο τον Αύγουστο χωρίς όμως  να ανακοινώσει το  ποσό της επιδότησης /mwh .!!!. Τι εξειδίκευση μέτρων βέβαια ήταν αυτή σήμερα, όταν δεν ανακοινώνεται το ποσό της επιδότησης μόνο με τη  Μητσοτάκεια  λογική  του εμπαιγμού των πολιτών μπορεί να ερμηνευθεί. 

Είναι γνωστό  ότι η τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται  κατά 90 %  από τη τιμή της χονδρικής μέσω  τη ρήτρα αναπροσαρμογής που από 1/1/2024 βαφτίστηκε «Μηχανισμός Διακύμανσης» .Ο τρόπος αυτός με τον οποίο λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι αισχρός διότι  η χοντρική τιμή  δεν  διαμορφώνεται από το  κόστος παραγωγής της κάθε πηγής  ενέργειας συν ένα λογικό  κέρδος αλλά , ο τελευταίος του καρτέλ  που πουλάει ρεύμα για να συμπληρωθούν οι ποσότητες που καταναλώνουμε και χρησιμοποιούμε, ορίζει την τιμή  για όλους!!!!

  Αυτός ο απαράδεκτος τρόπος διαμόρφωσης της χοντρικής τιμής  έχει ως αποτέλεσμα  να αισχροκερδεί με  ιλιγγιώδη υπερκέρδη  το καρτέλ των τεσσάρων μεγαλοεπιχειρηματιών  (Μυτιληναίος  με την PROTERGIA  ,  Περιστέρης  με την ΄Ηρων Ενεργειακή,    Λάτσης με την ELPEDISON ,και    Μυτιληναίος  και Βαρδινογιάννης   με την Korinthos Power  )  που παράγουν ρεύμα από το φυσικό αέριο καθώς και οι μεγαλομέτοχοι της ιδιωτικής πλέον  ΔΕΗ η οποία πρέπει  να αλλάξει όνομα και  να ονομαστεί Ι.Ε.Η.

Συνεπώς το ηλεκτροσόκ των τιμών που υφιστάμεθα πάλι είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της μετατροπής του ηλεκτρικού ρεύματος από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα 100% και βέβαια είναι και αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη ,της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του  καρτέλ και της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ .

Όμως άμεση λύση ουσιαστική και απλή υπάρχει  .Αυτή είναι να καταργηθεί σήμερα ο «Μηχανισμός Διακύμανσης» και η τιμή στη χοντρική να διαμορφώνεται με βάση το  κόστος παραγωγής από κάθε πηγή συν ένα λογικό και διαφανές κέρδος  και να ανασταλεί επ αόριστον αύριο   η λειτουργία του Χρηματιστηρίου ενέργειας.

Επιπλέον πρέπει  

  –Να  καταργηθεί ο    ειδικός φόρος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας,

– Να γίνει άμεση μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια του Ηλεκτρικού Ρεύματος  στο 4%,

– Να  ενεργοποιηθεί εκ νέου ο Νόμος 4320/19-03-2015 που προβλέπει δωρεάν   1200 κιλοβατώρες  το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από τα όρια φτώχειας,

– Να σταματήσουν οι  αποκοπές  συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και internet σε φτωχά υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και  να γίνει  επανασύνδεση τους.

–Να  καταργηθεί η βίαιη και πρόωρη απολιγνιτοποίηση  και να συμβαδίσει η χώρα μας με το σύνολο των  χωρών της Ευρώπης  και τις αποφάσεις για απανθρακοποίηση μέχρι το 2049 .

 Οριστική λύση βέβαια  ώστε να έχουμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό μπορεί  να υπάρξει μόνο  αν καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το Ηλεκτρικό Ρεύμα γίνει πάλι Δημόσιο Αγαθό διότι σήμερα είναι πλέον χρηματιστηριακό εμπόρευμα .

Ο  Θανάσης Πετράκος είναι υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας -Ανυπότακτης Αριστεράς και πρώην Βουλευτής 

 

 

 

14.7.24

SOS ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΩΝ Tου Θανάση Πετράκου

 

SOS ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

Tου Θανάση Πετράκου

Είμαστε  στα  μέσα Ιουλίου και  το σύστημα των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2024 παραμένει κλειστό. Το γεγονός αυτό  σημαίνει ότι οι ημερολογιακές μέρες που υπολείπονται μέχρι τις πιθανές ημερομηνίες πληρωμής της προκαταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων του φθινοπώρου αρχίζουν και λιγοστεύουν. Η τεράστια αυτή καθυστέρηση σύμφωνα με έγκυρες  πηγές οφείλεται στο γεγονός ότι η  κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να παρέμβει  και  να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των παραγωγών στη    στην διαμάχη   δύο εταιρειών- αναδόχων για το έργο του ΟΣΔΕ του 2024. Η διαμάχη  των  δύο εταιρειών έχει «μπλοκάρει»   ολόκληρο το  κράτος γιατί  «είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Όλη αυτή η  τραγική  κατάσταση  αναδεικνύει

1. Ότι η κυβέρνηση  που αυτοθαυμάζεται ως κυβέρνηση των «αρίστων»  είναι  μια κυβέρνηση όχι αρίστων αλλά άχρηστων  αφού έχει μεν Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να «νοικοκυρέψει» τις ψηφιακές  πλατφόρμες. Το  πρόβλημα βέβαια είναι ότι  υπάρχει  μεγάλος κίνδυνος «τη  νύφη» να την πληρώσουν   οι αγρότες. Για αυτό απαιτούμε  από τη  κυβέρνηση ,το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης   και τη Διοίκηση του  ΟΠΕΚΕΠΕ  να δώσουν άμεσα λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Απαιτούμε  να ανοίξει  επιτέλους  σήμερα η  πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ και βέβαια να μην υπάρξει  καμία καθυστέρηση και στη χορήγηση και της προκαταβολής και της τελικής εκκαθάρισης των κοινοτικών ενισχύσεων στους παραγωγούς.

2.  Η τεράστια και αδικαιολόγητη  καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024  σε συνδυασμό  με τα όσα έχουν συμβεί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ  δεν αποδεικνύουν  μόνο ότι η κυβέρνηση  Μητσοτάκη, δεν είναι  αρίστων αλλά άχρηστων  αλλά ότι είναι  και κυβέρνηση των σκανδάλων . Τα αποδεικτικά στοιχεία πάρα πολλά .

Α) Στις αρχές Μαΐου αποφάσισε η  Ε.Ε. να θέσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ  υπό   επιτήρηση, καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI) διαπιστώθηκαν ελλείψεις, καθυστερήσεις και λάθη στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

Β) Μετά την επιτήρηση ήρθε  ως συνέχεια μετά  τις  Ευρωεκλογές και η άρση της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κομισιόν . Σύμφωνα με την απαίτηση της Κομισιόν ,για να αποκατασταθεί η τάξη και να αποκτήσει ξανά ο ΟΠΕΚΕΠΕ πιστοποίηση, θα πρέπει να βελτιώσει τις αδυναμίες στον τρόπο λειτουργίας του και παράλληλα να καταθέσει, σχέδιο αποκατάστασης των ελλείψεων που έχουν διαπιστωθεί από την DG AGRI.

Γ)  Έχει ήδη επιβληθεί στην Ελλάδα καταλογισμός ύψους 280 εκατ. ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης έρχεται και πρόστιμο, ύψους 450 εκατ. ευρώ, γιατί δεν έχει κάνει τα Διαχειριστικά Σχέδια βόσκησης (ΔΣΒ).

Τώρα αναμένεται να επιβληθεί  και ακόμη ένα πρόστιμο για όσα έκανε ο Οργανισμός Πληρωμών τα δύο τελευταία χρόνια (στις Βρυξέλλες έχουν όλες τις ανακοινώσεις ΥπΑΑΤ και επιστολές της προηγούμενης διοίκησης ΟΠΕΚΕΠΕ).

Το πρόβλημα είναι ότι στην χώρα μας τα πρόστιμα δεν θα κληθούν να τα πληρώσουν τα λαμόγια  που έβαλαν στο χέρι το χρήμα των αγροτών , ούτε αυτοί που αποδείχθηκαν άχρηστοι διαχειριστές  . Αλλά ο λογαριασμός θα μοιραστεί και θα πρέπει να τον πληρώσουν και οι τίμιοι.

Δ) Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διαδικασία να επιστρέψουν οι  παραγωγοί    τα  παρατύπως καταβληθέντα ποσά και τις οφειλές από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2021.

Ε) Αποκορύφωμα όλης της κακοδιαχείρισης είναι η τελευταία είδηση που αφορά την   περίπτωση της πληρωμής  14.000.000 Ευρώ!!!    Για  βιολογική έκταση 200.000 στρεμμάτων!!!  σε «αγρότη  φάντασμα»  δήθεν  από την Ήλιδα Ηλείας.

Όλα αυτά  που οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ  έχουν συμβεί από το 2021  έως σήμερα .

Βέβαια η απαξίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ βολεύει και την κυβέρνηση  και  κάποιους επιχειρηματίες που έχουν προτείνει να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ και   λειτουργεί σε καθεστώς ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

 Για όλους  αυτούς τους λόγους απαιτούμε

1.Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των σκανδάλων και να πληρώσουν τα λαμόγια και αυτοί που τους καλύπτουν πολιτικά

2. Να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ και  βέβαια να ενισχυθεί με μέσα και μόνιμο προσωπικό  και  να εξυγιανθεί.

3. Να ανοίξει   σήμερα η  πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ και βέβαια να μην υπάρξει  καμία καθυστέρηση και στη χορήγηση και της προκαταβολής και της τελικής εκκαθάρισης των κοινοτικών ενισχύσεων στους παραγωγούς.

4. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και των παραγωγών να τιμωρήσουν πολιτικά τη κυβέρνηση Μητσοτάκη για όλα αυτά .

Ο  Θανάσης Πετράκος είναι υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας -Ανυπότακτης Αριστεράς και πρώην Βουλευτής 

 

13.7.24

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ Η 13η ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ Η 13η ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Έχω βέβαια ήσυχη τη συνείδηση μου διότι, λίγο πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου έκανα την ύστατη προσπάθεια με SMS προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το οποίο δημοσιοποίησα στο ΦΒ και το Twitter

Πετράκος: «Γύρνα πίσω και κάνε εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, 0.9:47

« Μην τα δέχεσαι γύρνα και κάνε εκλογές με ερώτημα ρήξη η όχι. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Σκέψου τη λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος και των εκλογών .Είναι σαφής η λαϊκή εντολή ΌΧΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Ο κάθε ένας στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας και της προσωπικής του διαδρομής λέει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ . Αυτό έκανα και εγώ πριν 9  χρόνια και είμαι πολύ περήφανος για αυτό.

Έγραψαν τότε οι εφημερίδες και τα site:

" Να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη λαϊκή εντολή των εκλογών για κατάργηση των μνημονίων, καλεί τον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Παράλληλα, ο βουλευτής Μεσσηνίας ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει στις κάλπες με ερώτημα για ρήξη.

Ο κ. Πετράκος, βρίσκεται μεταξύ των 15 βουλευτών, οι οποίοι παρόλο που υπερψήφισαν την εξουσιοδότηση προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μεταβούν στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτούν, διεμήνυσαν ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τα μέτρα".

 

Μετάφραση