8.2.15

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

08 /02/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Επειδή εκτός από τους γνωστούς κακοπροαίρετους (οι οποίοι στο παρελθόν επέμεναν να γίνει το λιγνιτωρυχείο στην Κορώνη), υπάρχουν και καλοπροαίρετες κριτικές σχετικά με το γιατί ζήτησα από το Υπουργείο να δοθεί παράταση στη διαβούλευση, οφείλω να αποσαφηνίσω πλήρως τα πράγματα.
1.   Η παρέμβασή μου προς το Υπουργείο για να δοθεί παράταση στην διαβούλευση έγινε επειδή αυτό ζήτησαν φορείς της περιοχής προκειμένου να έχουν χρόνο να συνεδριάσουν για να τοποθετηθούν. Αυτό είναι ένα αναφαίρετο δικαίωνα των πολιτών και των φορέων της περιοχής και αυτό το δικαίωμα συνέβαλα να εξασφαλιστεί. Είναι γνωστό πλέον ότι τη συγκεκριμένη ΜΠΕ την είχαν αποκρύψει από τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής όσοι τη γνώριζαν και είναι ευτύχημα ότι ενημερωθήκαμε για την ύπαρξή της τρεις μέρες πριν λήξει η προθεσμία από τον τοπικό Τύπο.
2.   Λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν να εκφράσουν την άποψή τους πρώτα ο Δήμος και οι φορείς της περιοχής και να μην προκαταβάλω εγώ την άποψή τους με δεδομένη την ευθύνη μου στον τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.
3.   Όσον αφορά την ουσία της θέσης μου τονίζω με απολύτως σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ξεκάθαρα αρνητική. Είναι αδιανόητο και παράλογο να κατατίθεται πρόταση για εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείου δίπλα στη πόλη της Κυπαρισσίας. Το λιγνιτωρυχείο αυτό δεν πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση