11.11.15

Τραγικό ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μεταλλαχθήκαν λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ .

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ  ΠΕΤΡΑΚΟΥ  τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ  ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΗΣ  ΛΑΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Τραγικό  ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μεταλλαχθήκαν λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ .
Ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρόβαλλαν αντίσταση στην νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισαν άρθρο για τις μικροζυθοποιίες. Δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα ο κατήφορος του  δεν έχει τελειωμό σταματημό. Είναι ασυγχώρητο και  τραγικό  για ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να λέγεται αριστερό, να προτείνει μέτρα που ευνοούν τις πολυεθνικές και είναι εξευτελισμός που οι δεξιοί κυβερνητικοί του εταίροι, οι οποίοι και αυτοί έχουν δεσμευτεί να υπερψηφίσουν τα μνημονιακά μέτρα, να δείχνουν στον κόσμο ότι τα μέτρα αυτά που ψηφίζονται δεν είναι απαραίτητα στις μνημονιακές υποχρεώσεις αλλά μέσα στα μέτρα αυτά κρύβονται και προσωπικές επιδιώξεις κάποιων στελεχών της κυβέρνησης ή ακόμα χειρότερα νομοθέτηση κατά παραγγελία κάποιων λόμπι (lobbying) πολυεθνικών εταιρειών που θέλουν να εξαλείψουν την παραγωγή των ιθαγενών και χρησιμοποιώ αυτή την λέξη γιατί κάπως έτσι μας αντιλαμβάνονται.
Καθώς από το συγκεκριμένο μέτρο όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2016, ωστόσο θα επιφέρει πλήγμα στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και φυσικά ευνοούνται οι δύο μεγάλες πολυεθνικές που ελέγχουν το 85% της ελληνικής αγοράς.
Επίσης είναι εξευτελισμός για  μια   κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή   και είναι και επικίνδυνο να παρακαλάει  την   Μέρκελ να της χαλαρώσει προσωρινά την αξιολόγηση   για να της δώσουμε ως χώρα εφόδια για να μειώσει την πολιτική της φθορά   στην Γερμανία. Να  αποδέχεται  δηλαδή  η χώρα να γίνει η βασική χώρα αποθήκης ψυχών των Σύριων προσφύγων και να φιλοξενούμε – φυλακίζουμε  τους πρόσφυγες αυτούς στην Ελλάδα, για να μην χαλάνε την διάθεση των γερμανών ψηφοφόρων. Κε Τσίπρα κάτι τέτοιο δεν    μπορούσα  να το  φανταστώ ότι «διαπραγματεύεται» ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου. Το επόμενο βήμα αλήθεια  πιο  μπορεί  να είναι? Μήπως  να ανοίξουμε και στην χώρα μας ένα Γκουαντανάμο ως χάρη στους Αμερικάνους ώστε οι Αμερικανοί να πιέσουν τους Ευρωπαίους να μας κουρέψουν λίγο το χρέος?.
Όπως είναι εξευτελιστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί η Κυβέρνηση  να προσεγγίσει  τη Τουρκία για να μειώσει κάπως τις μεταναστευτικές ροές των Σύριων, ώστε να έχει τα μικρότερα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας και στον αντίποδα να ξεπουλά την Γενοκτονία των Ποντίων την οποία την προσέφερε ως αρχικό αντισταθμιστικό για την έναρξη του διαλόγου. Γιατί τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς όταν βλέπει τον Υπουργό Παιδείας τον κ. Φίλη να βγαίνει και να αμφισβητεί την γενοκτονία των Ποντίων. Επίσης ποιος ξέρει τι άλλο θα χρειαστεί να ξεπουλήσουμε.  
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα θα εφαρμόσει ένα καθεστώς για το προσωρινό και μόνιμο σύστημα πληρωμών δυναμικότητας της ηλεκτρικής ενέργειας τροποποιώντας  τους κανόνες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να αποφευχθεί η αναγκαστική λειτουργία σταθμών κάτω από το μεταβλητό κόστος τους που προφανώς θα βάλει ξανά στο παιχνίδι τους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας από φυσικό αέριο αυξάνοντας το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος πάντα των καταναλωτών και πιθανόν της ΔΕΗ. Ευνοώντας έτσι μια σειρά από μελοπαραγωγούς ενέργειας και με τον λογαριασμό στην κυριολεξία να τον πληρώνει ο καταναλωτής.
Επίσης μέσα στα προαπαιτούμενα είναι και η κατάργηση της επιστροφής τους ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, απόφαση αυξάνει το κόστος καλλιέργειας στους αγρότες και τους οδηγεί στην περαιτέρω εξαθλίωση. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία στους έλληνες αγρότες με αυτή που έδειξε στους ξένους παραγωγούς μοσχαρίσιου κρέατος που επέλεξε να μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα προϊόντα τους κάνοντας χαρούμενο τον Νταϊσεμπλουμ. Με αντίμετρο για να κλείσει τότε η διαπραγμάτευση να επιβληθεί το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ακόμα και στα φροντιστήρια της μέσης εκπαίδευσης που έρχονται να καλύψουν τα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης. Κενά που λόγω μνημονίων αυξάνουν και αυτό αποδεικνύεται ακόμα και από τα λόγια του αρμόδιου υπουργού  ο οποίος χαρούμενος για τα κατορθώματα του αποκάλυψε ότι φέτος αριθμός των αναπληρωτών είναι μεγαλύτερος, κατά 21,4% σε σχέση με πέρυσι. Συνεπώς αν συνεχιστούν τα μνημόνια σε λίγα χρόνια όλο το προσωπικό της εκπαίδευσης θα είναι με αναπληρωτές.
Το  πιο  απαράδεκτο  και αδιανόητο βέβαια είναι    ο πρωθυπουργός της χώρας   να παζαρεύει με τους νεοαποικιοκράτες της ευρωζώνης και μάλιστα εν κρυπτώ, πόσες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους, να ξεσπιτωθούν και να μείνουν στο δρόμο.
Δυστυχώς έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί το ξεσπίτωμα, τουλάχιστον, 40-50% των300.000 σπιτιών που βρίσκονται σε κατάσταση εκπλειστηριασμού, πράγμα που σημαίνει ένα μαζικό πέταγμα στο δρόμο τουλάχιστον, 120.000 έως 150.000 νοικοκυριά!!! Πρόκειται για πρωτοφανή κοινωνική τραγωδία!
Δεν  έχει  δικαίωμα ο  πρωθυπουργός, ούτε εξουσιοδότηση, να συμφωνήσει  σε ένα  τέτοιο μαζικό προγκρόμ για να στερήσει, μέσα στην κρίση, ελληνικές οικογένειες, που επλήγησαν βάναυσα από την μνημονιακή λεηλασία, την πρώτη κύρια κατοικία τους.
Αυτή την ώρα, που το τρίτο μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία και την κοινωνία, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα, η σημαντικότατη  και ρεαλιστική  πρόταση  που  έχει  καταθέσει  στον  Ελληνικά  λαό η  ΛΑΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ και    είναι, μαζί με τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, να προχωρήσει η χώρα σε βαθιά διαγραφή και γενναία ρύθμιση και των ιδιωτικών χρεών για τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά και τις πιο αδύναμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η αντιμετώπιση του δίδυμου δημόσιου και ιδιωτικού χρέους αποτελεί τη ζωτικότερη προϋπόθεση για μια διέξοδο από την κρίση, για την ανακοπή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
 Αυτή  η διεκδίκηση  πρέπει  να  είναι  η ψηλά  στην  ατζέντα  της  Πανελλαδικής  απεργίας  και  των  συλλαλητηρίων  τη   Πέμπτη   12   Νοεμβρίου σε  όλες  τις  πόλεις  της  Ελλάδας.


Μετάφραση