24.8.18

Ποιος φοβήθηκε τα κύματα κ. Τσίπρα ;Εμείς η εσείς;


Ποιος φοβήθηκε τα κύματα κ. Τσίπρα ;Εμείς η εσείς;
Του Θανάση Πετράκου

Έγινες  πολύ προκλητικός και αμετροεπής κ. Τσίπρα  λέγοντας από την Ιθάκη   ότι «κάποιοι φοβηθήκαν τα κύματα» γιατί τα κύματα τα φοβήθηκες εσύ . Μάλλον  «εξ ιδίων  κρίνεις  τα  αλλότρια».
Γιατί  εσύ κ. Τσίπρα  φοβήθηκες το μέγα κύμα του ριζοσπαστισμού της Ελληνικής κοινωνίας ενάντια στο  νεοφιλελευθερισμό  στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές.
Εσύ φοβήθηκες το μέγιστο κύμα της οργής του λαού ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τρόικα και με «λογισμό και όνειρο » σου έδωσε 62%, χωρίς να φοβηθεί τις απειλές ούτε των δανειστών   ούτε  την πολιτική  και  οικονομική ελίτ  του  Ναι , για να πεις ΟΧΙ στη τρόικα και στο 3ο μνημόνιο και να οδηγήσεις το καράβι που σου εμπιστεύτηκε ο λαός στο λιμάνι της δημοκρατίας  ,της  αξιοπρέπειας, της κοινωνικής  δικαιοσύνης  και της ανεξαρτησίας .

Εσύ κ. Τσίπρα  μετά  το  πανικό και  τη  ναυτία  που  έπαθε ,από  τη φουρτούνα που  προξένησε ο  λαός  με  το μέγα 62%  , η  πολιτική  ελίτ  του  «Ναι»-  αυτοί  δηλαδή που είπες από την  Ιθάκη  ότι  «έφτιαξαν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση τους, την Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των λίγων»- έτρεξες  και συμμάχησες  μαζί  τους για να σε  βοηθήσουν να  «αλλάξεις το  πλήρωμα» .Εσύ  τους  μετέτρεψες  πραξικοπηματικά  από ηττημένους  από το  λαό σε νικητές   με τη βοήθεια αυτών που  ήθελαν «πάλι το  λαό  στα αμπάρια»  .
Και αμέσως μετά εσύ κ. Τσίπρα έτρεξες  σαν έτοιμος από καιρό να προσκυνήσεις τον Σόιμπλε και σύμπασα την τρόικα και να υπογράψεις το 3ο μνημόνιο.
 Έγινες  δυστυχώς  «Νενέκος».
 Γιατί εσύ φοβήθηκες όταν είδες  το φουρτουνιασμένο  και  αποφασισμένο λαό  να  απαιτεί  ότι  η ζωή  και  η χώρα του  ανήκει  ,να βρεις απάνεμο  λιμάνι  ,σε «αυτούς που λοιδόρησαν και απαξίωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες επειδή τόλμησαν  να μη συναινέσουν στην υλοποίηση ενός νεοφιλελευθέρου πειράματος» .
Για να δικαιολογηθείς  κ. Τσίπρα  είπες ότι «η συμφωνία είναι  προϊόν εκβιασμού» χωρίς βέβαια να έχεις εξηγήσει  πως γίνεται  αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία  να συνεχίζει κάποιος που εκβιάζετε να είναι πρωθυπουργός μιας χώρας...  
Είπες δηλαδή  κ. Τσίπρα  ότι φοβήθηκες τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες.  Όμως μια και διάλεξες την Ιθάκη  για το  νέο σου αφήγημα έπρεπε να διαβάσεις τον ποιητή της  «Ιθάκης», ο οποίος  μας  βεβαιώνει «πως οι Λαιστρυγόνες και οι   Κύκλωπες είναι , τα αποκυήματα του φόβου μας, ενώ δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Αυτή η βεβαίωση, όμως, απορρέει από την τήρηση δύο προϋποθέσεων: να διατηρούμε τη σκέψη μας υψηλή και να μένουν ανοιχτά πνεύμα και σώμα στην εκλεκτή συγκίνηση …». 
 Εκτός εάν δεν φοβήθηκες «τους Λαιστρυγόνες και τους  Κύκλωπες» αλλά τα είπες για να δικαιολογηθείς…
Η διαφορά μας κ.  Τσίπρα είναι  ότι εμείς  σε αντίθεση  με  εσάς,  ούτε  φοβηθήκαμε  τα  κύματα ούτε  παραδεχτήκαμε την ήττα ούτε εξευτελίσαμε  τη ζωή  μας παρότι  ακόμη  δεν την  κάναμε  όπως τη  θέλαμε.
 Εμείς   κ.  Τσίπρα συνεχίζουμε  το    μεγάλο ταξίδι  μέσα στη φουρτουνιασμένη  θάλασσα των κοινωνικών  και  ταξικών αντιθέσεων  για  μια  πατρίδα λεύτερη  και  πανανθρώπινη τη  λευτεριά ενάντια στις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε Ελλάδα  και  Ευρώπη  .
Συνεχίζουμε  τον αγώνα για πραγματική έξοδο  από   τα μνημόνια δηλαδή  για να καταργηθούν τα  εκατοντάδες μέτρα των μνημονίων με τους νόμους που τα συνοδεύουν. Γα έξοδο   από τη διαρκή λιτότητα και τη φυλακή του ευρώ, για την ανάκτηση της οικονομικής και νομισματικής κυριαρχίας .
Συνεχίζουμε  τον αγώνα για να ανακτήσει  η πατρίδα  μας  τη  Δημοκρατία, την εθνική    ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη . Για να πετύχουμε την παραγωγική  ανασυγκρότηση  και τον οικονομικοκοινωνικό μετασχηματισμό της  κοινωνίας με επίκεντρο  το  κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας .
Ο Θανάσης Πετράκος είναι  μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.  και πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  


Μετάφραση