20.1.23

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Θέμα : «Η στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας για την επίλυση του προβλήματος υγειονομικής κάλυψης της Ανατολικής Πυλίας.»

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ  ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Θέμα : «Η στήριξη  του αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας για την   επίλυση του προβλήματος υγειονομικής κάλυψης της Ανατολικής Πυλίας.»

Κύριε Πρόεδρε κύριε Περιφερειάρχη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Γνωρίζετε ότι αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας η άμεση επίλυση του προβλήματος υγειονομικής κάλυψης της Ανατολικής Πυλίας.

Το  θέμα αυτό εγινε αντικείμενο συζήτησης σε μια   μεγάλη συγκέντρωση των φορέων και δημοτών της Δ.Ε Αίπειας τη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στο Γυμνάσιο Λογγάς . Στην σύσκεψη αυτή  αποφασίστηκε: Να διεκδικηθεί  ανυποχώρητα 1)Στελέχωση και λειτουργία σε 24ωρη βάση του κέντρου ευημερίας Λογγάς, με τη παρουσία ασθενοφόρου 2)υλοποίηση της ειλημμένης απόφασης ,ΦΕΚ 1755 του 2007 για δημιουργία Κ.Υ στο Άγιο Ανδρέα . Η δημιουργία του Κ.Υ είναι απαραίτητη για την Υγειονομική κάλυψης της ευρύτερης περιοχής .

Αποτελεί καθήκον μας ως Περιφερειακό Συμβούλιο όπως και καθήκον του Περιφερειάρχη η συμπαράσταση και η αρωγή μας στην διεκδίκηση της υλοποίησης των δίκαιων αυτών  αιτημάτων των πολιτών και των φορέων της περιοχής.

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση .Πρέπει να προχωρήσει  επιτέλους   η υλοποίηση του ΦΕΚ 1755/2007 περί ιδρύσεως Κέντρου Υγείας στον Αγ. Ανδρέα στην βάση αναδιοργάνωσης των υγειονομικών δομών και της Μεσσηνίας στο πλαίσιο ευρύτερης εθνικής αναδιοργάνωσης. Ωστόσο μέχρι να δρομολογηθεί η υλοποίηση δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα.Οφείλει άμεσα το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την επαρκή στελέχωση, τον εφοδιασμό με υγειονομικό υλικό του Περιφερειακού Ιατρείου - Κέντρου Εφημερίας Λογγάς για να επιτελέσει τον ρόλο του και να δρομολογηθεί η ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΑΒ σε θέση που θα υποδειχθεί με επιστημονικά κριτήρια για να καλυφθούν οι σοβαρές ανάγκες των κατοίκων καθ´όλο  το 24ωρο και  καθ´όλο  το έτος.

Μετάφραση