6.8.13

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε.


Η συγκυβέρνηση αφού με την τρομακτική ύφεση στην οικονομία και το PSI διέλυσε τον ΟΑΕΕ και όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία θέλει τώρα με την υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε χωριά και κωμοπόλεις κάτω των 2.000 κατοίκων να διαλύσει και την κοινωνική και ότι έχει απομείνει από την οικονομική ζωή σε ολόκληρη την ύπαιθρο. Οι συνέπειες από την εφαρμογή αυτού του μέτρου θα είναι δραματικές όχι μόνο για τους επαγγελματίες αλλά και για όλους τους κατοίκους των χωριών κάτω των 2.000 κατοίκων διότι όπως τονίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωριών τα καφενεία, τα μικρά παντοπωλεία και τα υπόλοιπα καταστήματα και μικρές βιοτεχνίες που βρίσκονται στα χωριά αυτά περισσότερο επιτελούν κοινωνικό έργο παρά είναι επιχειρήσεις.
Είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν στο κλείσιμο αφού η εισφορά στον ΟΑΕΕ θα είναι αδύνατο να πληρωθεί από τους επαγγελματίες αυτούς. Άμεση συνέπεια θα είναι να ερημώσουν τα εναπομείναντα χωριά διότι τα καφενεία είναι ο τόπος συνάντηση των συγχωριανών και κέντρο κοινωνικής ζωής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του αντικοινωνικού μέτρου. Στον αγώνα αυτό καλεί σε συμπόρευση τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των χωριών και των κωμοπόλεων της πατρίδας μας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της καταστροφικής της πολιτικής.ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάφραση