21.7.15

"Από την στιγμή που είπα όχι στο μνημόνιο δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω κάτι ενάντια στον λαό που με εξέλεξε" δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/07/2015
Θανάσης Πετράκος: "Από την στιγμή που είπα όχι στο μνημόνιο δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω κάτι ενάντια στον λαό που με εξέλεξε" δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1


Θα καταψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο,  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Όπως είπε από τη στιγμή που είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει κάτι τέτοιο απέναντι στον ελληνικό λαό που τον τίμησε με την ψήφο του.
Τόνισε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την οποία όπως είπε έχουν ζητήσει 109 μέλη της , ενώ συμπλήρωσε πως  πρέπει να γίνει συζήτηση στο κόμμα με στόχο όπως τόνισε την απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από το να μετατραπεί σε ένα νέο μνημονιακό κόμμα.
Ο κ. Πετράκος υποστήριξε πως στηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση λέγοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα, και κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει πνεύμα λογικής και να γίνει προσπάθεια μέσα από την διαφορετικότητα να βρεθεί μια κοινή γραμμή.
Είπε πως πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η μνημονική τακτική του κόμματος να αποτελέσει μια μικρή παρένθεση, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρξει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο λέγοντας ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να μην γίνει κάτι τέτοιο.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάφραση