4.7.16

ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

                                    ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΟΙ  ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 

            Αντιπροσωπεία   της ΛΑΕ  αποτελούμενη από    το μέλος της  Πολιτικής Γραμματείας   και πρ. Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, το μέλος του Πολιτικού  Συμβουλίου    και Περιφερειακό  Σύμβουλο Πελοποννήσου  Σταύρο  Χρησαδάκο και  κλιμάκιο  της  Ν.Ε. Αρκαδίας      επισκέφτηκε  σήμερα  τις πληγείσες από τη πρόσφατη θεομηνία περιοχές της Τεγέας και Κορυθίου και είδε από  κοντά  την τρομακτική  καταστροφή που  έχουν υποστεί  οι  αγρότες των  περιοχών  αυτών .Στη συνέχεια συναντήθηκε  με τους  Δημάρχους  Τρίπολης κ. Δημ. Παυλή και  Μεγαλόπολης κ. Διον. Παπαδόπουλο.
Μιλώντας  στα  ΜΜΕ της  Αρκαδίας   ο  Θαν. Πετράκος μεταξύ  των  άλλων  τόνισε.   
            Η  καταστροφή  είναι βιβλική .Οι  αγρότες  είναι  σε  απόγνωση .
Οφείλει η  κυβέρνηση να  δώσει  άμεσα  μια  έκτακτη οικονομική  ενίσχυση στους  πληγέντες  παραγωγούς  για  να μπορέσουν να ζήσουν διότι  καταστράφηκε  ολόκληρη  η  παραγωγή  τους .

Παράλληλα  πρέπει
1. Να καταθέσει και  να ψηφιστεί σήμερα αν είναι δυνατόν  η τροπολογία  για τους εκτιμητές του  ΕΛΓΑ ώστε  να  ξεκινήσουν  άμεσα οι εκτιμήσεις των  καταστροφών   .
2. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες  για το σύνολο  της καταστροφής  που υπέστησαν  οι  καλλιέργειες  τους, η παραγωγή  τους , το  φυτικό κεφάλαιο ,οι αρδευτικές εγκαταστάσεις   οι υποδομές τους και  τα εργαλεία τους .
3. Να αποζημιωθούν    για το σύνολο των καταστροφών στα αποθηκευμένα  προϊόντα τους ,σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές - γεωργικές εγκαταστάσεις  κλπ . 
4.   Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη και να παγώσουν για ένα χρόνο  τουλάχιστον  τα  χρέη τους σε Εφορία, ΕΛΓΑ , ΟΓΑ, ΟΑΕΕ  και  τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους  και να συμψηφιστούν οι  οφειλές τους με τις αποζημιώσεις  με  παράλληλη ρύθμιση  των χρεών  τους  με  δόσεις.  
5.Να σταματήσουν άμεσα οι   κατασχέσεις  στους  πληγέντες. 
6. Να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για των καθαρισμό  των ρεμάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση των παραπάνω περιοχών.
7. Να αποζημιωθούν άμεσα για τις  κατεστραμμένες  οικοσκευές τους 
Επίσης πρέπει   να γίνουν  όλες  οι  απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχτούν οι  περιοχές και  να χρηματοδοτηθούν από  το  Ταμείο  Αλληλεγγύης  της  Ε.Ε.  για την αποκατάσταση των ζημιών στις Δημόσιες  Υποδομές

Τέλος επιβάλλεται  άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες  του  υπουργείου  Υποδομών  να διερευνήσουν τα αίτια  που έκλεισε   ο ακριβοπληρωμένος αυτοκινητόδρομος στη σήραγγα Ραψωμάτη  και  μάλιστα στην αρχή της έντονης βροχόπτωσης  και  χαλαζόπτωσης   και να αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που τις  έχουν.    

Μετάφραση