5.4.17

Ανοιχτή επιστολή του Θανάση Πετράκου πρώην βουλευτή  Μεσσηνίας και μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.

Προς:  τον
            Υπουργό Δικαιοσύνης
            κ. Σταύρο Κοντονή

            Κύριε Υπουργέ,
            Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για μένα η κλήση να εξεταστώ ως μάρτυρας «στην ποινική υπόθεση κατά καθαριστριών, πολιτών αλληλέγγυων και δημοσιογράφων που κάλυπταν την κινητοποίηση. Η ποινική υπόθεση αφορά τη μήνυση που κατέθεσαν κατ’ αυτών αστυνομικοί των ΥΜΕΤ ότι δήθεν οι τρεις αυτοί μηνυόμενοι οι οποίοι συμμετείχαν τότε στην πορεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών στις 12/6/2014, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις!!! Εδώ ταιριάζει βέβαια η γνωστή παροιμία «εκεί που τους χρωστάγανε τους ζητάνε και τα ρέστα».

            Κύριε υπουργέ,
            Κατά τη γνώμη μου είναι αδιανόητο να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται οι ανωτέρω για ένα γεγονός που είναι πέρα για πέρα ψευδές και μάλιστα μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
            Γνωρίζετε καλά κύριε Υπουργέ ότι όχι μόνο δεν επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι μηνυόμενοι αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι αστυνομικοί την ημέρα εκείνη επιτέθηκαν όχι μόνο στις απολυμένες καθαρίστριες και στους αλληλέγγυους, αλλά προπηλάκισαν και τους βουλευτές που είμασταν εκεί. Είναι χαρακτηριστικό όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ότι και εγώ ο ίδιος δέχθηκα επίθεση από τις δυνάμεις των ΥΜΕΤ όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί ασκούν βία ενάντια στις απολυμένες καθαρίστριες.
            Πιστεύω να μην έχετε ξεχάσει κύριε Υπουργέ ότι η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, ο κύριος Δημήτρης Γελαλής και εγώ κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και του ζητήσαμε να σταματήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ την αστυνομική βία κατά των απολυμένων καθαριστριών.
Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να εξακολουθούν να είναι υπό κατηγορία οι συγκεκριμένοι πολίτες.
Οφείλετε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι άδικο να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ανθρώπων.
Επιπλέον κ Υπουργέ είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο το γεγονός το ότι και άλλες υποθέσεις των καθαριστριών βρίσκονται στη δικαιοσύνη, δηλαδή άνθρωποι που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να βρίσκονται και σήμερα κατηγορούμενοι στα δικαστήρια.


Θανάσης Πετράκος

Πρώην βουλευτής Μεσσηνίας
και μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.


Μετάφραση