9.7.18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  Ν.Ε.  ΤΗΣ  ΛΑΕ  ΝΟΜΟΥ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το βράδυ  της 2ας προς 3η Ιουλίου  οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προχώρησαν στην βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στου Μανούσου το Γεφύρι στην Χώρα του Δήμου Πύλου –Νέστορος.
Η ΛΑΕ καταδικάζει αυτήν, και κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον της αντιστασιακής ιστορίας και αποδεικνύει ότι δυστυχώς οι ναζιστικές, δωσιλογικές δυνάμεις στην χώρα έχουν βρει τους συνεχιστές τους μέσα στις τάξεις της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Θεωρούμε ότι τους μαχητές του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον ταγματάρχη Ηλία Σφακιανάκη, που σκοτώθηκαν στην μάχη της Αγορέλιτσας στις 19 Ιουλίου 1944 πολεμώντας τους Γερμανούς κατακτητές, δεν μπορούν να αγγίξουν οι θρασύδειλες πράξεις των ακροδεξιών,  αποκαλύπτεται όμως, ότι η ανοχή που οι αστικές δυνάμεις έχουν δείξει μέχρι τώρα στην Χρυσή Αυγή και οι εξοντωτικές για τον λαό μνημονιακές πολιτικές ενισχύουν το τέρας του φασισμού.
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των ενόχων της βεβήλωσης και την αποκατάσταση του μνημείου. Καλούμε τον λαό να συμμετέχει μαζικά σε αντιφασιστικά κινήματα που θα σταθούν εμπόδιο στην μισαλλοδοξία και τη βία της Χρυσής Αυγής.

                                                                                                  Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑΕ

Μετάφραση