21.7.18

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ
Διήμερη περιοδεία και Κόρινθο και Ναύπλιο πραγματοποίησε το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος.
Κατά την περιοδεία του έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, μίλησε σε συσκέψεις των μελών της ΛΑΕ της Κορινθίας και της Αργολίδας και μαζί με τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας ενημέρωσαν τους πολίτες της Κορίνθου και του Ναυπλίου για τις θέσεις της ΛΑΕ, μοιράζοντας το φυλλάδιο με τις θέσεις του κόμματος για το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

1. Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ για την προσπάθεια του Δήμου να προχωρήσει μόνος του σε ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και να μη συμμετάσχει στο σκάνδαλο του ΣΔΙΤ που προωθεί η κυβέρνηση και η Περιφέρεια και ζήτησε την βοήθεια της ΛΑΕ για την ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού το οποίο έχει εξελιχθεί σε «γεφύρι της Άρτας» και μέγα σκάνδαλο.
Μετά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε:
α. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια του Δήμου να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο τρόπο. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν στηρίζει την προσπάθεια του δήμου και συνεχίζει μαζί με την Περιφέρεια να προωθούν το περίφημο ΣΔΙΤ, παρότι έχουν απαγορευτεί εργασίες λόγω δικαστικών εμπλοκών στο ήμισυ των χώρων στην Παλιόχουνη και συνεπώς έχει θεμελιωθεί ότι το έργο του ΣΔΙΤ προωθείται με απάτη σε βάρος των ιδιοκτητών της περιοχής της Παλιόχουνης.
Η ΛΑΕ καταγγέλλει την υπογραφή της επονείδιστης σύμβασης του εκτρωματικού έργου του ΣΔΙΤ και απαιτεί απ’ την κυβέρνηση έστω και εκ των υστέρων να ακυρώσει την απαράδεκτη αυτή σύμβαση.
β. Για το έργο του Ασωπού η ΛΑΕ απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση του σημαντικότατου αυτού για την αγροτική οικονομία της Κορινθίας αλλά και της Αργολίδας έργου και την διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών σε όσους εμπλέκονται για πιστοποιημένες εργασίες «μαϊμού».
2. Στη συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, γι’ αυτό το λόγο η ΛΑΕ τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα. Η κυβέρνηση επιδιώκει με το επικοινωνιακό σόου που θα πραγματοποιήσει στις 21 Αυγούστου στην Πνύκα να πείσει τους πολίτες ότι τέλειωσαν τα μνημόνια. Επιπλέον, επειδή η κυβερνητική πολιτική και η πολιτική της Ν.Δ. δεν έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές, επιδιώκουν να μετατρέψουν την προεκλογική αντιπαράθεση σε αντιπαράθεση των σκανδάλων.
Η ΛΑΕ θα επιδιώξει να μιλήσει επί της ουσίας και να φέρει τη συζήτηση στα πραγματικά πολιτικά δεδομένα. Και τα πραγματικά πολιτικά δεδομένα είναι ότι από κανένα μνημόνιο δεν βγαίνουμε, αντίθετα η κυβέρνηση πριν τελειώσει το 3ο μνημόνιο στις 21 Αυγούστου, υπέγραψε από τις 21 Ιουνίου για ένα 4ο βαρύτατο μνημόνιο μέχρι τα τέλη του 2022.
Το ότι η τετραετία 22 Αυγούστου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2022 είναι ένα νέο μνημόνιο θεμελιώνεται από τις ίδιες τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, οι οποίες περιλαμβάνουν  αυξημένη εποπτεία :
α. Τρίμηνους ελέγχους και μάλιστα για να αποδοθούν μέρος των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατά παράνομα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
β. Θηριώδη «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, τα οποία θα προέλθουν από τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε 2 δόσεις το 2019 και το 2020, την ένταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των μετοχών του Δημοσίου που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα η κυβέρνηση αποδέχθηκε και υπέγραψε την ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας και την αυτόματη εκποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας μέχρι του ύψους των 25 δισ. αν, παρά τα θηριώδη υπερπλεονάσματα, οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση μέχρι το 2060 αδυνατεί να αποπληρώσει κάποιο τοκοχρεολύσιο.
Επιπλέον συμφώνησε σε ρήτρα μη αντιστρεψιμότητας, δηλαδή να μην μπορεί να ακυρωθεί κανένας από τους ψηφισμένους 753 εφαρμοστικούς νόμους των τριών μνημονίων χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ESM.
Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς του Ζαππείου ότι δήθεν ρυθμίστηκε το χρέος, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι αποφάσεις του Eurogroup επαναβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αποδέχεται ολόκληρο το δημόσιο χρέος, δεν περιέχουν ούτε ένα ευρώ διαγραφή χρέους και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής θα κοστίσει τελικά περισσότερο στον λαό και στη χώρα, αφού θα πληρώσει συνολικά περισσότερους τόκους και ουσιαστικά σημαίνει ότι ουσιαστικά μεταφέρονται τα βάρη και στις επόμενες γενιές.
Συνεπώς είναι προαποφασισμένη η οικονομική και κοινωνική πολιτική της επόμενης τετραετίας για όποια κυβέρνηση θέλει να ασκήσει πολιτική εντός της Ευρωζώνης και δεν αμφισβητεί το μη βιώσιμο και σε μεγάλο μέρος παράνομο δημόσιο χρέος.
Τέλος, μετά τη λήξη του 4ου μνημονίου, η κυβέρνηση συνυπέγραψε ουσιαστικά και ένα 5ο μνημόνιο 2023-2060 με 2,2% πρωτογενή πλεονάσματα.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ν.Δ., η οποία υπερψήφισε μαζί με τον σημερινό μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Ιουλίου του 2015 την αναγνώριση ολόκληρου του δημοσίου χρέους και φυσικά είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, δεν μπορεί να ακολουθήσει καμία διαφορετική πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προτείνουν ουσιαστικά με διαφορετικές δόσεις του μίγματος την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση.
Συνεπώς η ΛΑΕ αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων η μοναδική ουσιαστική αντιπολίτευση. Διότι:
α. Έχει εναλλακτική πρόταση.
β. Έχει αποδείξει συνέπεια λόγων και έργων και
γ. Έχει επιβεβαιωθεί ότι χωρίς την αμφισβήτηση του εν πολλοίς παράνομου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους και την έξοδο από την Ευρωζώνη, δεν μπορεί να ασκηθεί διαφορετική οικονομική και κοινωνική πολιτική.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τον λαό να στηρίξει αποφασιστικά τη ΛΑΕ στις επερχόμενες εκλογές.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Θανάσης Πετράκος τόνισε:
Δυστυχώς δεν φτάνει ότι η κυβέρνηση, αλλά και σύσσωμη η μνημονιακή συμπολίτευση – αντιπολίτευση έχουν μετατρέψει τη χώρα σε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας, την μετατρέπουν και σε γεωπολιτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ.
Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει κατ’ εντολή της Αμερικάνικης Πρεσβείας σε ένα αμόκ Ρωσοϋστερίας   με αποκορύφωμα την   απέλαση των Ρώσων διπλωματών  και  απόφαση  του  κ. Τσίπρα  να μετατραπεί σε yes man αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Το συμφέρον της χώρας μας επιτάσσει να εφαρμοστεί μια πολυδιάστατη, ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες και  όλους τους λαούς του κόσμου .


Μετάφραση