19.9.18

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!!!


ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!!!

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος στον Πύργο, μεταξύ των άλλων τόνισε:
Κυρίες και κύριοι,
Αρχικά θέλω  να  τονίσω ότι :Αποτελεί εθνικό έγκλημα το γεγονός ότι στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιδρομές σε βάρος της Συρίας τρία ελληνικά πολεμικά πλοία επίλεκτες μονάδες των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, αεροσκάφη  και ελικόπτερα συμμετέχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια με δυνάμεις των ΗΠΑ , της Ιορδανίας, Αιγύπτου και Σαουδικής  Αραβίας που έχουν ως στόχο την Συρία .

Απαιτούμε να αποχωρήσουν όλες οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς του ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στις επιθετικές πολεμικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον της Συρίας .
Κυρίες και  κύριοι Κυρίες και κύριοι.
Αποτελεί πολύ μεγάλη απάτη να μας λέει ο Τσίπρας και οι κυβερνώντες ότι τελειώσαμε με τα μνημόνια.
Η χώρα μπορεί να ολοκλήρωσε το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Το ολοκλήρωσε, όμως, μόνο και μόνο για να εφαρμόσει το τέταρτο μνημόνιο, που φρόντισε να ψηφίσει ο Τσίπρας πριν τις 20 Αυγούστου.
Το 4ο μνημόνιο περιλαμβάνει:

, Μια νέα άγρια περικοπή όχι μόνο των καινούριων αλλά και των παλιών συντάξεων.
Μείωση σχεδόν στο μισό του αφορολόγητου για όλους τους πολίτες.

Στις 21-8-2018 προφανώς δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια, ούτε ακυρώθηκαν  οι 700 και πλέον εφαρμοστικοί  μνημονιακοί νόμοι, αλλά εισήλθαμε σε μια νέα περίοδο υλοποίησης των σκληρότερων μνημονιακών μέτρων και εμβάθυνσης των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Η χώρα εφεξής υποχρεώνεται να παρουσιάζει πλεονάσματα 3,5% για μία πενταετία (μέχρι το 2022) και 2,2% κατ’ έτος μέχρι το 2060, κάτι πρωτοφανές και ασύλληπτο στην οικονομική ιστορία των κρατών.
Κυρίες  και  κύριοι
Πωλείται η Ελλάς! Δεν αποτελεί υπερβολή αλλά σκληρή πραγματικότητα.
Πρώτον, ξεπουλιέται όλος ο δημόσιος πλούτος της χώρας, που είναι ενταγμένος στο ΤΑΙΠΕΔ και από το 2022 και μετά όλος ο δημόσιος πλούτος που εντάχθηκε στο «αμαρτωλό» Υπερταμείο. Η συγκρότηση του Υπερταμείου, την οποία ψήφισαν όλα τα μνημονιακά κόμματα είναι η πιο μαύρη σελίδα της διακυβέρνησης των Τσίπρα – Καμμένου.
 -Το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ  και  του δημόσιου πλούτου, προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2019. Στη συνέχεια μετά το 2022,  θα ξεπουληθεί και ότι είναι στο Υπερταμείο όπως αποκαλύφτηκε από την απάντηση του κ.Μοσκοβισί στον ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε Νίκο Χουντή

Δεν πωλείται όμως μόνο ο δημόσιος πλούτος. Ξεπουλιέται και η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.
Οι Έλληνες αδυνατούν πλέον να κληρονομήσουν την περιουσία των γονιών τους. Οι αποποιήσεις κληρονομιάς από 44.000 το 2015 έφτασαν το 2017 στις 130.000.
Ξεπουλιούνται στα επιθετικά funds οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και είναι υπερχρεωμένες. Και πάνω απ’ όλα ξεπουλιούνται και τα σπίτια του Ελληνικού λαού και οι πρώτες κατοικίες.
Οι πλειστηριασμοί κατοικιών, επαγγελματικών χώρων και επιχειρήσεων θα υπερβούν τις 130.000 έως το τέλος του 2025 (10.000 για το 2018 και 40.000 για καθένα από τα επόμενα 3 έτη). Μέσα σε αυτά είναι και 5.000 πρώτες κατοικίες για το 2019, η αξία των οποίων ξεκινάει από τις 150.000 €. Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει πλέον.
Η κοινωνική πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.
 Ο Ελληνικός λαός βιώνει άγρια υπερφορολόγηση. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. στην υπερφορολόγηση. 7 στα 10 ευρώ που εισπράττει το κράτος από φόρους προέρχονται από τους έμμεσους φόρους, τους φόρους δηλαδή που πληρώνει ο λαός. Αυτό είναι απόδειξη της άγριας ταξικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει κάνει άτυπη στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες, αλλά και έχει περιορίσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι 1.447 εκατ. ευρώ ενώ ο στόχος ήταν 2.370 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση δηλαδή στέρησε έργα ύψους 923 εκατ. ευρώ για να εμφανίσει το «ματωμένο» υπερπλεόνασμα.
Κυρίες και κύριοι,
Απέναντι στην νέα αποικιοποίηση που βιώνουμε και απέναντι στην καταλήστευση του λαού μας και του εθνικού μας πλούτου, υπάρχει άλλος δρόμος.
Υπάρχει εναλλακτική λύση.
Η ΛΑ.Ε έχει στον πολιτικό αγώνα της τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες γι’ αυτήν τη νέα Ελλάδα.
ΠΡΩΤΗ προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε, την πραγματική Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα.
Πραγματική Δημοκρατία για μας σημαίνει Συντακτική Συνέλευση για ένα νέο Σύνταγμα.
ΔΕΥΤΕΡΗ μεγάλη προτεραιότητά μας είναι η απόκτηση επιτέλους και για πρώτη φορά, της εθνικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Η επιλογή σήμερα μιας ανεξάρτητης Ελλάδας με πολυδιάστατες πολιτικές και οικονομικές διεθνείς σχέσεις.
ΤΡΙΤΗ προτεραιότητά μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση, ανασύνταξη, ανάταξη και μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Το όραμα μιας Ελλάδας που παράγει.
. ΤΕΤΑΡΤΗ και μεγάλη προτεραιότητά μας είναι η Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Το δικό μας όραμα είναι μια πολύ διαφορετική από την σημερινή οικονομία και κοινωνία.
Μια οικονομία και κοινωνία, στην οποία θα συμβαδίζει η υψηλή παραγωγικότητα και η ευθύνη, με τις κατοχυρωμένες ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, τις αξιοπρεπείς αμοιβές, τον πλήρη σεβασμό των εργασιακών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Κυρίες και κύριοι,
Οι τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες που θέτουμε για μια καινούργια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και δίκαιη Ελλάδα.
Είναι:
1. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ
Διεκδικούμε, με εργαλείο την διακοπή πληρωμών, την διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κάτι το οποίο συνιστά όρο και προϋπόθεση για να ανασάνει η χώρα και να αποκτήσει τη δυνατότητα επιβίωσης και ανάπτυξης.
Το δημόσιο χρέος ανέβηκε στο 186% του ΑΕΠ (ή 344 δισ. ευρώ) σε σχέση με το 127% του ΑΕΠ (ή 298 δισ. ευρώ) πριν από την είσοδο στα μνημόνια. Το τραγικό είναι ότι στο διάστημα 2009-2017 η Ελλάδα πλήρωσε για τοκοχρεολύσια του δημοσίου χρέους 336,2 δισ. ευρώ!!!  

Είναι εγκληματικό ότι όλα τα μνημονιακά κόμματα αναγνώρισαν το σύνολο του δημοσίου χρέους όταν ακόμη και ο κ. Ντάισεμπλουμ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2017 απαντώντας στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή αναγνώρισε ότι τα δάνεια της 1ης και 2ης δανειακής σύμβασης συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ φορτώθηκαν στην Ελλάδα για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες.
Είναι ντροπή γι’ αυτήν την χώρα να προτιμά να παραμένει στον αιώνα τον άπαντα αθλιέστατη αποικία χρέους, παρά το ξεπουλημένο κατεστημένο της να τολμήσει να θέσει στο τραπέζι τη διαγραφή χρεών.
Το αίτημα της βαθιάς διαγραφής του χρέους, μαζί με το μέγα αίτημα των Γερμανικών επανορθώσεων και της επιστροφής του κατοχικού δανείου, αποτελούν όχι απλώς ρεαλισμό αλλά κάτι πολύ παραπάνω: την μόνη αναγκαία και αναπόφευκτη διέξοδο για την χώρα.
2. ΕΥΡΕΙΑ ”ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ” ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ
Σεισάχθεια άκρως απαραίτητη που είναι και εφικτή, όχι μόνο και τόσο για λόγους δικαιοσύνης αλλά πρώτα απ’ όλα για λόγους επανεκκίνησης και ανάταξης της οικονομίας.
3. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Η εθνικοποίηση των τραπεζών είναι δυνατή στο πλαίσιο της ανάκτησης της εθνικής νομισματικής πολιτικής. Ανάκτηση που θα επιτρέψει και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την υποβοήθηση της ευρείας σεισάχθειας.
Αυτή η εθνικοποίηση, επίσης, των τραπεζών είναι απόλυτα αναγκαία για να μπορέσουν οι τράπεζες αντί να πνίγουν το κράτος αντλώντας απ’ αυτό δάνεια και αντί να στραγγαλίζουν την οικονομία και την κοινωνία, να καταστούν μεγάλοι μοχλοί για την ευνοϊκή χρηματοδότηση των επενδύσεων και για να παίξουν ένα νέο μεγάλο αναπτυξιακό, παραγωγικό, επενδυτικό και κοινωνικό ρόλο.
4. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Θα προχωρήσουμε άμεσα στον οριστικό τερματισμό του σχεδιαζόμενου ξεπουλήματος των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων, των δικτύων και των υποδομών της χώρας.
Θα καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο.
Θα ανακτήσουμε πλήρως τον εθνικό πλούτο της χώρας.
Επιδίωξή μας δεν είναι μόνο η τυπική επάνοδος αυτών των επιχειρήσεων στον δημόσιο και κοινωνικό τομέα.
Επιδίωξη μας είναι και η ανάκτηση όσων στρατηγικών τομέων έχουν ξεπουληθεί, και η ανασυγκρότηση όλων αυτών των επιχειρήσεων ώστε να παίξουν πλήρως τον αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό τους ρόλο.

5. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ
Αγωνιζόμαστε και προτείνουμε :
 Αφορολόγητο 12.000 χιλιάδες ευρώ.
 Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με φόρο στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.
 Δραστική μείωση της φορολογίας για τους επαγγελματίες και τους αγρότες και στην ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αντιστροφή του βάρους άμεσων και έμμεσων φόρων με την μείωση του ποσοστού των έμμεσων φόρων στα φορολογικά έσοδα, οι οποίοι και πλήττουν περισσότερο τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Μεγάλη μείωση  των συντελεστών  Φ.Π.Α. παντού, με προσανατολισμό να φθάσουμε τον ανώτατο συντελεστή του Φ.Π.Α. σε μονοψήφιο επίπεδο, με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ποινών και την αυτεπάγγελτη δίωξη σε περίπτωση μη απόδοσής του.
ΕΚΤΟΝ: Η ΛΑ.Ε διεκδικεί και θα προχωρήσει στην καταπολέμηση της εργασιακής ζούγκλας και την πλήρη επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και περιορίστηκαν ή καταργήθηκαν από τον μνημονιακό μεσαίωνα.
Προτείνουμε   επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα και χωρίς καμμιά ηλικιακή διάκριση , πλήρη επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων παράλληλα με την πλήρη αποκατάσταση του απεργιακού δικαιώματος και την πλήρη απαγόρευση κάθε μορφής ανταπεργίας.
Ταυτόχρονα, θα περιορίσουμε δραστικότατα τις λεγόμενες ευέλικτες και επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, ενώ θα καταργήσουμε το απάνθρωπο δουλεμπορικό καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων και την εργασιακή ζούγκλα.
Η καθιέρωση ανθρώπινων και δημοκρατικών εργασιακών σχέσεων, εργασιακού ωραρίου, εργασιακών συνθηκών, εργασιακών απολαβών και η προστασία της εργασίας, δεν αποτελούν μόνο ένα μεγάλο θέμα αξιοπρέπειας του κόσμου της μισθωτής εργασίας αλλά και μεγάλες προωθητικές μηχανές για την παραγωγική και τεχνολογική ανάπτυξη, την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και την ανόρθωση στην οικονομία μας.
ΕΒΔΟΜΟΝ: Θα αγωνισθούμε και θα προωθήσουμε την επαναφορά και την αναβάθμιση του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Θα σταματήσουμε άμεσα τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών και σταδιακά θα επαναφέρουμε τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ θα ενισχύσουμε με νέους χρηματοδοτικούς πόρους, το ασφαλιστικό σύστημα που θα βασίζεται πάντα στην τριμερή χρηματοδότηση.
8. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ
ΟΓΔΟΟΝ: Στο εναλλακτικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνουμε συνολικά μέτρα για την στήριξη του επαγγελματικού κόσμου των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που συμπιέζονται, πνίγονται και κλείνουν από την επέλαση των πολυεθνικών μεγαθηρίων και των μεγάλων αλυσίδων.
Στην πολιτική μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στην αγροτική οικονομία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, με επίκεντρο τους αυτόνομους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς στους τομείς αυτούς.
Αυτό που εδώ θέλω να τονίσω είναι ότι χρειάζεται η χάραξη μιας εθνικής πολιτικής για την πρωτογενή παραγωγή με ένα ευρύ σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης.
Αυτή η εθνική πολιτική θα περιέχει, μεταξύ άλλων, ριζοσπαστικά μέτρα πρώτα και κύρια για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
Με φθηνό πετρέλαιο στα πρότερα επίπεδα.
Με ειδικές τιμές στο παραγωγικό ηλεκτρικό ρεύμα
Με μειωμένο Φ.Π.Α.
Με μειωμένες τιμές στα καλλιεργητικά εφόδια, μηχανήματα και φάρμακα.
Και με ένα πακέτο για την φορολογική και ασφαλιστική ανακούφιση των αγροτών και την ενίσχυση ενός νέου δημοκρατικού συνεταιριστικού κινήματος.
Τέλος, να υπογραμμίσω την ανάγκη επανασύστασης σε νέα βάση της Αγροτικής Τράπεζας ως ανασυγκροτημένης δημόσιας και κοινωνικής Τράπεζας για την αναδιοργάνωση σε νέα αγροτοδιατροφική βάση με προϊόντα ταυτότητας και ποιοτικών προδιαγραφών της νέας αγροτικής και πρωτογενούς μας παραγωγής.
9. ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Χωρίς ένα αληθινά δημόσιο, αναβαθμισμένο, με επαρκή χρηματοδότηση, δωρεάν, καθολικό, πλήρως στελεχωμένο με τακτικό προσωπικό, εκπαιδευτικό σύστημα και σύστημα υγείας, που θα λειτουργούν με αξιοκρατία και εντιμότητα, η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση και πολύ περισσότερο να σταθεί όρθια στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
10. ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΔΕΥΣΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΕΕ
Η Ελλάδα, , καταστράφηκε από τα μνημόνια και η καταστροφή που βιώνουμε δεν έχει τέλος όσο δεν αποφασίζουμε να βάλουμε εμείς τέλος στα μνημόνια, τους 750 μνημονιακούς νόμους, τις παρατεινόμενες επιτροπείες, την βαθιά εξάρτηση και την λιτότητα.
Η Ελλάδα, , κυριολεκτικά θυσιάστηκε εν ψυχρώ από τους πάτρωνες και τυράννους πιστωτές της αλλά και τους εγχώριους πολιτικούς υπαλλήλους τους, για να διασωθούν το ευρώ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες και για να μην παροξυνθεί η διεθνής καπιταλιστική κρίση.
Στο όνομα όλων αυτών, η Ελλάδα συνεχίζει να ξεζουμίζεται χωρίς όρια και χωρίς τέλος.
Εκτός και αν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε με τόλμη, ριζοσπαστικότητα και ρεαλισμό.
Και το να αντιδράσουμε σημαίνει πρώτον, να αποτινάξουμε τα δεσμά της εξάρτησης τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Γερμανία.
Και δεύτερον, να αποφασίσουμε να απεμπλακούμε από το ευρώ, περνώντας στο εθνικό μας νόμισμα και στη βάση αυτή να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα, μακριά από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, τα μνημόνια και τις επιτροπείες.
Φυσικά, το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης με προοδευτικό προσανατολισμό.
Κυρίες και κύριοι,
Απευθύνουμε
Έκκληση προς όλες τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις πατριωτικές, τις αντινεοφιλελεύθερες, αντιμνημονιακές και δημοκρατικές, αντισυστημικές δυνάμεις, να συνδιαμορφώσουμε χωρίς αποκλεισμούς, ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες, σε ισότιμη και αμοιβαία επωφελή βάση και με σεβασμό στις διαφορετικότητες, ένα μεγάλο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο που μπορεί πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά να ανοίξει νικηφόρους δρόμους θετικής ανατροπής για το λαό μας και την χώρα μας.
ΙΣΧΥΡΗ ΛΑ.Ε. ΣΤΟ ΛΑΟ, ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η ισχυρή ΛΑ.Ε στην κοινωνία, στα κινήματα και στην Βουλή, είναι σήμερα με την ενωτική πολιτική της και το εναλλακτικό της πρόγραμμα, η μεγαλύτερη εγγύηση για το ενωτικό μέτωπο.
Η μεγάλη εγγύηση για δυναμική αντιπολίτευση σήμερα, για ανατροπή και για υπεύθυνη ριζοσπαστική διακυβέρνηση αύριο, για την ανόρθωση της χώρας και του λαού.
Για όλους αυτούς τους λόγους τονίζουμε ότι το δίλημμα στις επόμενες εκλογές δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης αλλά ή με τη ΛΑΕ ή με αυτούς που ψήφισαν και εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές.

Μετάφραση