23.9.18

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ κ.ΤΣΙΠΡΑ


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ κ.ΤΣΙΠΡΑ
Του  Θανάση Πετράκου
Είναι προφανές  ότι η «Κλήση  Παροχής Εξηγήσεων» ενώπιον της Κρατικής Ασφάλειας!!! στον Παναγιώτη Λαφαζάνη , για παραβάσεις 16 άρθρων του Ποινικού Κώδικα !!!, δεν στοχεύει να τον  φοβίσει. Εξάλλου γνωρίζει ο Τσίπρας και  η παρέα του  ότι   ο Λαφαζάνης δεν φοβήθηκε τη Χούντα  του Παπαδόπουλου  και του Ιωαννίδη.
Αν δεν  θυμάται οφείλω  να  θυμίσω στον  κ. Τσίπρα  ότι οι αγωνιστές δεν απολογούνται!
Εκείνοι που θα απολογηθείτε  αργά ή γρήγορα είσαστε εσείς κ. Τσίπρα που  προδώσατε  τα οράματα της Αριστεράς, πουλώντας την ψυχή σας  στους ξένους και ντόπιους δυνάστες, για ένα κοκαλάκι πρόσκαιρης εξουσίας !

Η πολιτική δίωξη κατά του  Παναγιώτη Λαφαζάνη στοχεύει να φοβίσει  όλους τους πολίτες να μην αντισταθούν, στις μνημονιακές πολιτικές  και  ιδιαίτερα στους  πλειστηριασμούς τις  κατασχέσεις  και  στο  ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας .  Θέλουν να φοβηθεί ο απλός πολίτης και  να σκεφτεί   «ότι αφού «φορτώνουν» στο Λαφαζάνη  16  άρθρα του Ποινικού  Κώδικα σε  εμένα θα «φορτώσουν» όλο το Π.Κ.» Θέλουν να περάσουν  μήνυμα γενικής τρομοκρατίας. Αλλά ούτε αυτό δεν θα τους  περάσει.
Γιατί  γνωρίζει  καλά κυβέρνηση και τρόικα  ότι     παρά τα  παραμύθια του Τσίπρα  ότι βγήκαμε από τα  μνημόνια έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών.  Οι πλειστηριασμοί κατοικιών, επαγγελματικών χώρων και επιχειρήσεων θα υπερβούν τις 130.000 έως το τέλος του 2022 (10.000 για το 2018 και 40.000 για καθένα από τα επόμενα 3 έτη). Μέσα σε αυτά είναι και 5.000 πρώτες κατοικίες για το 2019, η αξία των οποίων ξεκινάει από τις 150.000 €. Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει πλέον.
Αλλά δεν είναι  μόνο οι  πλειστηριασμοί  και οι  κατασχέσεις, έχει μπει  και γενικό  ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
Ξεπουλιέται όλη η δημόσια περιουσια της χώρας, που είναι ενταγμένη στο ΤΑΙΠΕΔ και από το 2022 και μετά όλος ο δημόσιος πλούτος που εντάχθηκε στο «αμαρτωλό» Υπερταμείο όπως αποκαλύφτηκε από την απάντηση του κ.Μοσκοβισί στον ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε Νίκο Χουντή
Για αυτό  ο  μεταλλαγμένος νεοφιλελεύθερος δεξιός πλέον «ΣΥΡΙΖΑ» κατηγορεί το γραμματέα της ΛΑΕ ότι έχει διαταράξει : Την κοινή και την οικιακή ειρήνη, έχει ασκήσει επικίνδυνη σωματική βία κατά των οργάνων της τάξεως, έχει φθείρει «ξένη ιδιοκτησία» ,έχει υποπέσει στο αδίκημα της αντίστασης ,της εξύβρισης, της απειλής κατά της αρχής, και επιπλέον πρέπει να ελεγχτεί αν  έχει παραβιάσει τον νόμο περί  όπλων και πυρομαχικών !!!.Θέλουν  και  να φοβίσουν τον κόσμο  να μην αντισταθεί ,αλλά και να δείξουν στα αφεντικά τους  ότι δεν διστάζουν να ποινικοποιήσουν  την πολιτική  δράση ακόμη  και  πρώην συντρόφων τους. Γιατί ο Λαφαζάνης  και όλα τα μέλη  και τα στελέχη της ΛΑΕ  αποκαλύπτουμε  καθημερινά και καταγγέλλουμε  την θατσερική τους  μετάλλαξη και  την προδοσία τους   σε βάρος του κόσμου της εργασίας, της κοινωνίας και της Αριστεράς .
 Όμως η πολιτική δίωξη κατά  του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι  επικίνδυνη εξέλιξη για τις πολιτικές ελευθερίες.  Διότι:
1. Είναι μείζον πολιτικό θέμα, το  γεγονός   ότι για πρώτη φορά στα μεταχουντικά χρόνια  αρχηγός πολιτικού  κόμματος καλείται να απολογηθεί για την πολιτική του  δράση .
   2.Δεν είναι  η πρώτη  δίωξη που γίνεται  για αποτροπή πλειστηριασμών.  Έχουν ήδη προηγηθεί  οι  διώξεις των 3  αγωνιστών νεολαίων ,και των αγωνιστών στο Ναύπλιο τη Θεσσαλονίκη  και στο  Βόλο. Συνεπώς όπως    προφητικά είχε πει   ο Λαφαζάνης τον Δεκέμβρη του 2017 όταν   η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη και την επιβολή σκληρών ποινών, όλων όσων βρίσκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας , «Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων»
3.Επιβεβαιώνεται  ότι  με τα μνημόνια, στην Ελλάδα δεν εγκαταστάθηκε απλά ο μεγαλύτερος μηχανισμός κλοπής και εξανδραποδισμού ενός λαού ,αλλά δοκιμάζεται η μεγαλύτερη μετά τη χούντα, μηχανή χαφιεδισμού ,τρομοκρατίας και ποινικοποίησης φρονήματος.  Οι τροϊκανοί  ,με όργανα τις υποτακτικές τους κυβερνήσεις  επιδιώκουν  την μετατροπή του προτεκτοράτου σε απόλυτο εργαλείο καταπάτησης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η κλήτευση συνεπώς του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν είναι ούτε τυχαία ,ούτε ασήμαντη  ενέργεια ενός δικαστικού .
Οφείλουμε συνεπώς να τονίσουμε ότι  η ποινικοποίηση όμως της κοινωνικής διαμαρτυρίας απέναντι στις επιπτώσεις του    «αιώνιου» μνημονίου ανοίγει  το  δρόμο  για μεγάλη αντιδημοκρατική εκτροπή  .
 Για αυτό το λόγο  αυτή η εισαγγελική παρέμβαση δεν αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζανη μόνο ως πρόσωπο ούτε μόνο όλα τα μέλη  και τα στελέχη της ΛΑΕ . Αφορά όλους τους πολίτες. Όχι μόνο αυτούς που συμπαθούν την ΛΑΕ  αλλά και όλους όσους θέλουν να νιώθουν ακόμα άνθρωποι ελεύθεροι.
Αφορά όλα  τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις αλλά και  κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη πρέπει να αντιδράσει  και  να πει : 
Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες! (Δυστυχώς  μέχρι τώρα λίγοι έχουν δείξει ότι έχουν αντανακλαστικά συνείδησης… )
 Γιατί η δίωξη του Λαφαζάνη από το "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος", της Κρατικής Ασφάλειας, θυμίζει ανατριχιαστικά το μαύρο παρελθόν αυτού του τόπου που χρειάστηκε να χυθούν ποτάμια αίματος για να ξεπεραστεί.
Επειδή για μια ακόμη φορά η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται υπόθεση του λαού και της Αριστεράς!
Ο λαός   πρέπει  να φωνάξει δυνατά :
Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες!
Ανεξαρτησία-Λευτεριά –Δημοκρατία!
Κάτω η  τρόικα   και οι εκπρόσωποι της τρόικας και  της τραπεζοκρατίας !
Όσο  για σας και τη  κυβέρνηση  σας κ. Τσίπρα θέλω  να σας πω:   
 Οι τράπεζες και τα αφεντικά σας σάς ευχαριστούν πολύ. Αν όμως νομίζεται ότι «το εμπόδιο» Λαϊκή Ενότητα , θα το περάσετε εύκολα , είσθε  μακριά  γελασμένοι.
Σας αφιερώνω ως επίλογο  τα λόγια του Ντίνου Χριστιανόπουλου.
  «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος»
Ο Θανάσης Πετράκος είναι  μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.

Μετάφραση