21.6.19

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΓΙΑ  ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Του Θανάση Πετράκου
Η Λαϊκή Ενότητα δίνει την μάχη των εκλογών της 7 Ιούλη, με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με  πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά. 
Μπαίνουμε στην εκλογική μάχη, με όλη μας τη δύναμη, λαβωμένοι αλλά όρθιοι. Αγωνιζόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των δυνατοτήτων μας. Μπαίνουμε ξανά στη μάχη για να μη σβήσει η εστία που ζεσταίνει τις ψυχές μας.
Για να κρατήσουμε ζωντανή τη σπίθα της αντίστασης.

Γιατί δε μας ταιριάζει η παραίτηση και η ηττοπάθεια. Δεν μας ταιριάζει η αποχή, η απουσία.
Όσο έχουμε φωνή θα είμαστε παρόντες στους Αγώνες του λαού μας μέχρι τη Νίκη. Για Λευτεριά, Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία , Κοινωνική Δικαιοσύνη και  Ισότητα.
Γιατί  όπως λέει και  ο  Μανώλης Αναγνωστάκης  :
« Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,
έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες…»
Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων του
ς, που οι εκπρόσωποι του, αποκρύπτουν την συναίνεση τους, σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060. Η προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου από τις δυνάμεις που τσάκισαν και τσακίζουν τα λαϊκά συμφέροντα δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Η επόμενη μέρα και το μέλλον του λαού και της χώρας μας, ήδη έχει παραδοθεί από το μνημονιακό δίπολο στους δανειστές και την ολιγαρχία. Η επόμενη μέρα και το μέλλον για τη χώρα και το λαό μας μπορεί να είναι διαφορετικό αν αρνηθούμε την πολιτική "κανονικότητα" της λιτότητας, της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της εξάρτησης της χώρας. Η ενότητα του λαού μας, η αντίσταση στα σχέδια τους είναι η λύση. Καμία χαμένη ψήφο στο μνημονιακό δίπολο και τους δορυφόρους του.
Στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Ενότητας, για να δώσουν δύναμη στους αγώνες για τα δίκαια του  λαού  και του τόπου.
 Γιατί  εμείς δεν κηλιδώσαμε τα λάβαρα της Αριστεράς . Γιατί εμείς δεν υποταχτήκαμε στα  μνημόνια και τον νεοφιλελευθερισμό.  Γιατί εμείς ήμασταν παρόντες σε όλους τους αγώνες του  λαού. Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε για τη συνεργασία όλων των αριστερών και όλων  των δημοκρατικών και αντινεοφιλελεύθερων  αντιμνημονιακών δυνάμεων .
Ο Θανάσης Πετράκος  είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη  ΛΑ.Ε. στην Αχαΐα


Μετάφραση