25.6.19

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ


 Θανάσης Πετράκος. Είναι  μαθηματικός. Ηταν  επικεφαλής   του  συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» στις Περιφερειακές  εκλογές της 26ης  Μαΐου 2019  και εκλέχτηκε  Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.
   Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) και είναι υπεύθυνος Αγροτικής  και Ενεργειακής πολιτικής της ΛΑ.Ε.
Είναι  ένας από τους  35   βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Παραιτήθηκε τον Ιούλιο  του 2015 από βουλευτής και από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει γεννηθεί  στην Κορώνη  Μεσσηνίας το 1954  από  γονείς αγρότες.  Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε αρχικά σε  φροντιστήρια  και στη συνέχεια σε Δημόσια  σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό  κίνημα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.   Εντάχτηκε στην ΚΝΕ από το 1974  και στη συνέχεια Κ.Κ.Ε. όπου  παρέμεινε μέχρι το 1991.Στη συνέχεια εντάχτηκε στον Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ  . 
Ήταν   νομαρχιακός σύμβουλος  Μεσσηνίας από το 1994 έως το 2010 . Εκλέχτηκε το  2010 Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου   με το συνδυασμό «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  .
 Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάϊο του 2012 και ξανά τον Ιούνιο του 2012.
Επανεξελέγη πρώτος  σε  σταυρούς Βουλευτής  Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 . Ήταν κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2015 . Παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού  εκπροσώπου μετά την ψήφιση του 3ου  μνημονίου  το  οποίο καταψήφισε  και  αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη  συνέχεια προχώρησε  μαζί  με τους άλλους 31  βουλευτές που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο στην ίδρυση της Λαϊκής  Ενότητας. Ηταν υποψήφιος  βουλευτής  Μεσσηνίας με τη Λαϊκή Ενότητα  στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 .
Βρεττός  Στάθης. Ιδιωτικός Υπάλληλος.  Έχει ενταχτεί στην Αριστερά  και συγκεκριμένα στην ΚΝΕ   το 1976 από  μαθητής . Στη συνέχεια ως φοιτητης στο Γεωλογικο τμημα του Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης   ειχε ενεργό δράση στο φοιτητικό  και νεολαιίστικο κίνημα  της εποχής του. Είχε εκλεγεί  στέλεχος της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη  και στη συνέχεια στη Πελοπόννησο. Εντάχτηκε στη συνέχεια στο ΚΚΕ     μέχρι το 1991 . Το 1991    εντάχτηκε στον Συνασπισμό   και στον ΣΥΡΙΖΑ . Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου  μνημονίου αποχώρησε  από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη  ΛΑ.Ε.  Συμμετέχει ενεργά στους εργατικούς και  λαϊκούς αγώνες μέσα από το Σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα
ΓΚΟΥΛΕΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κώστας Γκουλεμάνης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1956. Είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και ασκεί μέχρι σήμερα το επάγγελμα στην πόλη του Αιγίου. Από τα 18 του χρόνια στρατεύθηκε στην αριστερά, και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ εσωτερικού. Στη συνέχεια στρατεύθηκε με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ και από το 2015 μέχρι σήμερα είναι μέλος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.
ΕΛΕΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 Ο Γιώργος Ελεζόγλου είναι συνταξιούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου αρχιτεκτόνων Ν Αχαΐας, και μέλος και πρόεδρος, της αντιπροσωπείας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου , τμήματος Δυτικής Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί και αγωνιστεί, για τα περιβαλλοντικά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, αισθητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά προβλήματα της πολύς των Πατρών. Από το 1965 ενταγμένος στην Αριστερά, στο ΠΑΜ, Ενωμένη Αριστερά, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΣΥΡΙΖΑ, και από το 2015 είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας.
ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ
Η Ζαφειρία Κάντζαρη γεννήθηκε στην Πιτίτσα Αχαίας. Απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εργάστηκε στην ELBISCO, όπου διατέλεσε πρόεδρος του εκεί σωματείο επί σειρά ετών. Από το 1998 είναι μέλος του ΔΗΚΚΙ και το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το 2015 είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας μέχρι σήμερα.
        ΛΕΦΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ (Νίκη)

Η Νίκη Λέφα είναι συνταξιούχος Δασκάλα, απόφοιτος ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών. Msc στις Επιστήμες της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι επί σειρά ετών στην Αριστερά, και από το 2015 μέλος της Λαϊκής Ενότητας. Είναι επίσης μέλος κινημάτων προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.
ΠΗΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962, σπούδασε στην Παιδαγωγική ακαδημία της Πάτρας και δούλεψε σε πολλά σχολεία της πόλης για 33 χρόναι ως δασκάλα. Το 1979 γίνεται μέλος της ΚΝΕ, και το 1982 μέλος του ΚΚΕ γραμματέας της ΚΟΒ Αγυιάς και μέλος του Τομεακού γραφείου. Από το 1991 μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετά του ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση. Από το 2015 είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας, ενώ υπήρξε υποψήφιας περιφερειακή σύμβουλος με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι παντρεμένη με τον σύντροφο Ανάστασιο Γεωργιτσόπουλο και μητέρα των τριών παιδιών

Μετάφραση