4.3.20

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙΑ»


 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

ΘΕΜΑ: «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙΑ»

κ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη,
Στην τέταρτη τροποποίηση της κατανομής των πιστώσεων του εγκεκριμένου ποσού των 5.100.000 ευρώ του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ-ΣΑΕΠ 526 «Βελτίωση – συντήρηση οδικού δικτύου Μεσσηνίας» προτείνατε και αποφασίσατε την απένταξη ουσιαστικά του έργου «Βελτίωση – συντήρηση του δημοτικού δρόμου από την 9η Ε.Ο. Κορώνης – Βασιλιτσίου προς τον συνοικισμό Λειβαδάκια του Δήμου Πύλου – Νέστορος». Συγκεκριμένα αποφασίσατε να μειωθεί ο προϋπολογισμός κατά 237.000 ευρώ και να διαμορφωθεί στο ύψος των 10.000 ευρώ. Το επιχείρημά σας ήταν ότι υπήρχε έγγραφο με αριθμό 4738/27-1-2020 της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, διότι ο δρόμος είναι δημοτικός και οφείλει να τον συντηρήσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Κύριε Περιφερειάρχη θεωρώ ότι κάνατε σοβαρό λάθος. Διότι ναι μεν ο δρόμος είναι δημοτικός, όμως ο δρόμος έχει καταστραφεί από τα φορτηγά που κουβαλούσαν μεγάλες πέτρες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την επισκευή – ανακατασκευή του λιμανιού της Κορώνης. Το έργο αυτό ήταν έργο της Περιφέρειας.
Συνεπώς, οφείλει η Περιφέρεια να αποκαταστήσει τη βατότητα του συγκεκριμένου δρόμου ο οποίος καταστράφηκε ως «παράπλευρη απώλεια» για την κατασκευή περιφερειακού έργου. Κι όπως συνηθίζετε να λέτε, «η Περιφέρεια έχει συνέχεια, όπως και το κράτος έχει συνέχεια».
Παρακαλώ λοιπόν όπως επανεντάξετε με την αναγκαία πίστωση το συγκεκριμένο έργο.
Συμφωνείτε με την πρότασή μου; Θα φέρετε στην επόμενη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. νέα τροποποίηση κατανομής πιστώσεων ώστε να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί και επισκευαστεί ο δρόμος προς τον συνοικισμό Λειβαδάκια με το αναγκαίο ποσό των 237.000 ευρώ;

Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Ο επερωτών περιφερειακός σύμβουλος
Θανάσης Πετράκος

Μετάφραση