26.11.20

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καταγγέλλει , με όλη την δύναμη της φωνής της , την βίαιη προσαγωγή  ,σύλληψη,  παραπομπή σε δίκη και επιβολή προστίμων ,  των εννέα γυναικών -μεταξύ των οποίων και του μέλους μας  Δήμητρας  Σαϊλή – γιατί τιμώντας την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην βία κατά των γυναικών , θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν τη  βία κατά των γυναικών  .

Οι εννέα γυναίκες  θέλησαν να διαμαρτυρηθούν συμβολικά , αναρτώντας ένα πανό στο Σύνταγμα και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα , τις αποστάσεις , και τον αριθμό των συμμετεχόντων στην διαμαρτυρία.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, να τις προσάγουν βίαια στο τμήμα  και να μετατρέψουν την προσαγωγή σε σύλληψη  και παραπομπή σε δίκη!!!! , τσουβαλιάζοντας τες μέσα σε περιπολικά και βανάκια , μη τηρώντας κανένα υγειονομικό μέτρο, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας, και να διώκονται βάση του νόμου 285 περί προστασίας της δημόσιας υγείας , κινδυνεύοντας με τριετή φυλάκιση και με πρόστιμο

Στόχος της κυβέρνησης   δεν είναι προφανώς η προστασία της δημόσιας υγείας, που σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσε απ’ την σημερινή διαμαρτυρία των  εννέα γυναικών .

Στόχος τούς είναι η καλλιέργεια τρόμου, και η ποινικοποίηση κάθε πράξης διεκδίκησης, διαμαρτυρίας, και καταγγελίας.

Ζούμε με το πρόσχημα της πανδημίας, την προσπάθεια περιστολής κάθε ατομικής ελευθερίας

Ζούμε επικίνδυνα χρόνια , και θα είμαστε τραγικοί αν τους επιτρέψουμε να μας βάλουν στον γύψο.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση