11.12.21

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟ Η.Δ. ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΕΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ  ΠΡΟ  Η.Δ.  ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Κύριε Πρόεδρε κύριε Περιφερειάρχη

Κυρίες και κύριοι  συνάδελφοι

Γνωρίζετε ασφαλώς  ότι  ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8/11/2021  στην περιοχή του Ασπροχώματος στο ύψος του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα  μια 21χρονη κοπέλα, σπουδάστρια στις σχολές του ΟΑΕΔ, παρασύρθηκε πεζή από ΙΧ επιβατηγό όχημα με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς στο ίδιο σημείο, πριν από 4 χρόνια, είχε χάσει τη ζωή της μια 23χρονη κοπέλα, όταν είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο, περιμένοντας στη στάση του λεωφορείου.

Το  νέο αυτό σοβαρό    τροχαίο επιβάλει και μας υποχρεώνει να  δώσουμε άμεσα οριστική λύση στο  μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας ώστε να μην υπάρξει και νέο ατύχημα .

Σημειώνουμε ότι η λύση έπρεπε να είχε δοθεί τουλάχιστον από το 2017.

   Ποιός φταίει περισσότερο που δεν δόθηκε λύση από το 2017 , ο Νίκας ή ο Τατούλης ή και οι  δύο  ας το απαντήσουν οι δύο εμπλεκόμενοι   .

Το   επείγον σήμερα  είναι να δοθεί έστω και τώρα λύση αμέσως οριστική και ασφαλής .

Για αυτό προτείνουμε να ενταχθεί το θέμα ως κατεπείγον προ Η.Δ. στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ την Τετάρτη 15  Δεκεμβρίου με μοναδικό σκοπό να ληφθεί απόφαση και να υλοποιηθεί   ταχύτατα και όχι κατά την συνήθη τακτική να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες επειδή πάντα φταίει ο Χατζηπετρής και όχι ο έχων την εξουσία.

Οι προτείνοντες  Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης          Πετράκος

Δημοσθένης  Δρούγκας

Υ.Γ. Ελπίζουμε η πρόταση μας αυτή να γίνει ομοφώνως αποδεκτή από όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους  συναδέλφους και φυσικά και από τον Περιφερειάρχη.

  

Μετάφραση