7.12.21

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Για τις ζημιές στα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαράθου και την επιχείρηση υποβάθμισης των ζημιών

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Για τις ζημιές στα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαράθου και την επιχείρηση υποβάθμισης των ζημιών

Κ. Πρόεδρε κ. Περιφερειάρχη

Για μια ακόμα φορά όταν συγκρούεται η αλήθεια και η πραγματικότητα από τη μια και η προστασία του προφίλ σας  και κυρίως του προφίλ  του κ. Πρωθυπουργού από την άλλη, επιλέγετε να προστατεύσετε το προφίλ του Πρωθυπουργού και να συγκρουστείτε με την αλήθεια.

Αναφερόμαστε για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα λιμάνια της Κυπαρισσίας και της Μαραθούπολης από την πρόσφατη κακοκαιρία και την επιχείρηση υποβάθμισης του σοβαρού αυτού προβλήματος από εσάς.

Ο λόγος φυσικά είναι να προστατευτεί το προφίλ του κ. Πρωθυπουργού, αλλά και το δικό  σας  ο οποίος όταν ο ψαράς της περιοχής επεσήμανε ότι η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθούπολης γίνεται με λάθος τρόπο αντί να τον ακούσει προσεκτικά, κατά τη συνήθη τακτική του τον ειρωνεύτηκε.

Η κακοκαιρία όμως που ήρθε, δυστυχώς δικαίωσε τον ψαρά με αποτέλεσμα τα κρύα αστεία του κ.  Μητσοτάκη στον  ψαρά ,στα οποία ήσασταν παρών , να γίνει viral σε χιουμοριστικές εκπομπές.

Εσείς λοιπόν αντί να εκλάβετε τις ζημιές που έγιναν ως ένα ηχηρό καμπανάκι και για την ποιότητα της κατασκευής και για τον τρόπο της κατασκευής, ξεκινήσατε μια επιχείρηση υποβάθμισης του προβλήματος και συγκάλυψής του με ανακρίβειες.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Όποιος δεν έχει σκοπιμότητες, έχει μάτια και βλέπει ότι:

1) Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας έσπασε κομμάτι του νέου τμήματος του μόλου περίπου 15 μέτρων, πράγμα απαράδεκτο για νεοκατασκευασμένο έργο.

2) Στη Μαραθούπολη πλημμύρισε όλη η λιμενολεκάνη, με συνέπεια οι ψαράδες να διώξουν τα σκάφη τους για να προστατευθούν. Επιβεβαιώθηκαν δηλαδή οι προειδοποιήσεις των ντόπιων ψαράδων ότι ο τρόπος που έχει επιλέξει η εταιρεία να κατασκευάσει το καταφύγιο είναι λάθος.

Ενώ λοιπόν αυτή είναι η πραγματικότητα, αντί να ταρακουνηθείτε από το ηχηρό καμπανάκι και να ζητήσετε ευθύνες και από την κατασκευάστρια εταιρεία και κυρίως να ελέγξετε

α) γιατί έσπασε στην Κυπαρισσία τμήμα του νέου κομματιού του μόλου και να αναζητήσετε ποια είναι η αιτία; μήπως δεν έχουν πέσει τα κατάλληλα μπλόκια ή μήπως το σκυρόδεμα δεν είναι επαρκώς οπλισμένο ή τέλος πάντων ποιες είναι οι αιτίες της καταστροφής.

β) για τον Μάραθο να ζητήσετε από την εταιρεία να αλλάξει τον τρόπο κατασκευής.

Αντί λοιπόν να κάνετε όλα αυτά εσείς επιλέξατε επί της ουσίας να καλύπτετε τα λάθη και τις ευθύνες της εταιρείας.

Σας ρωτάμε λοιπόν:

1) Γιατί επιλέγετε να καταθέσετε αίτηση διαζυγίου με την αλήθεια και την πραγματικότητα;

2) Γιατί καλύπτετε την εταιρεία;

3) Γιατί θεωρείτε ότι η προστασία του προφίλ του Πρωθυπουργού είναι πιο σημαντική από το δημόσιο συμφέρον από τα συμφέροντα των πολιτών της περιοχής;

4) Τι θα πράξετε ώστε η προειδοποίηση που έστειλε ο καιρός για κακοτεχνίες και ευθύνες της εταιρείας να μην οδηγήσουν σε ολοκληρωτική καταστροφή των λιμανιών;

5) Θα προστατεύσετε το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των φορολογούμενων πολιτών;

6) Θα ζητήσετε ευθύνες από την εταιρεία και θα φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο ΠεΣυΠ με την παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων;

7) Γιατί δεν εισακουστήκαν οι εύλογες και βάσιμες ανησυχίες των κατοίκων για τη μελέτη και  τον τρόπο  κατασκευής του   έργου;

 

Ο επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Μετάφραση