17.1.22

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΙ κ.κ. ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

 

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΙ κ.κ. ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

        ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου δήλωσε ο κ. Περιφερειάρχης ,μετά την συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι το έργο της σήραγγας στην αρχαία Κορώνη, πάνω απ’ το Πεταλίδι, του τμήματος Τζάνε – Καλαμάκι, θα δημοπρατηθεί τον Μάιο και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ο κ. Νίκας όμως οφείλει να απολογηθεί διότι η θετική αυτή εξέλιξη έγινε χωρίς τη δική του πίεση και διεκδίκηση.

Είναι γνωστό ότι από τον Ιανουάριο του 2021 όταν  αποφάσισε το  ΚΑΣ να  πει ότι είναι  προτεραιότητα η προστασία και η ανάδειξη της αρχαίας Κορώνης και για αυτό  πρότεινε να γίνει σήραγγα για να μην καταστραφούν τα αρχαία, ο κ. Περιφερειάρχης αντί να θεωρήσει την απόφαση αυτή του ΚΑΣ ευλογία και να πράξει αυτό που είπαμε εμείς από την πρώτη στιγμή, αλλά κυρίως αυτό που έλεγε η κοινή λογική , δηλαδή να διεκδικήσει τα χρήματα για την κατασκευή της σήραγγας από την κυβέρνηση, έκανε επί ένα χρόνο το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο διαφώνησε με την απόφαση του ΚΑΣ, όχι μόνο έκανε απαράδεκτες δηλώσεις και ζητούσε να αλλάξει η απόφαση του ΚΑΣ, βλέποντας εχθρούς οι οποίοι θέλουν να τον υπονομεύσουν, αλλά προχώρησε χωρίς καμία ενημέρωση του ΠεΣυΠ και στην απαράδεκτη ενέργεια και υπέβαλε  ένσταση κατά της απόφασης του ΚΑΣ η οποία φυσικά απερρίφθη μετά πολλών επαίνων.

Σε αυτή την απαράδεκτη επί ένα χρόνο εμμονική του στάση, είχε μετά τον Μάιο του 2021 συμπαραστάτη και τον κ. Τατούλη, ο οποίος όταν στις αρχές Μαΐου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο συντάχθηκε με τις θέσεις του κ. Νίκα και ζήτησε και αυτός να συνεχιστεί ο δρόμος όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί χωρίς σήραγγα. !!!

Ευτυχώς βέβαια το ΚΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ δεν άφησε περιθώρια να γίνουν όλα αυτά τα καταστροφικά που πρότειναν οι κ.  Νίκας και Τατούλης.

Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουν σήμερα οι κ.  Νίκας και Τατούλης να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν συγγνώμη. Ιδιαίτερα ο κ. Νίκας που είναι Περιφερειάρχης και έχει δείξει ανάλογη απαράδεκτη συμπεριφορά και για τη χρηματοδότηση των αρχαίων της Υπαπαντής, οφείλει –μιας και είναι και φιλόλογος– να αντιληφθεί ότι η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ο μέγιστος πλούτος της πατρίδας μας και έχει υποχρέωση λόγω της θεσμικής του θέσης να είναι υπέρ της ανάδειξης και της προστασίας των αρχαίων και όχι να ενεργεί επειδή έχει   εμμονές  κατά των αρχαιολόγων.

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάφραση