9.3.23

ΟΧΙ κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΟΧΙ κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 

Του  Θανάση Πετράκου
Η υποκρισία, σε όλο της το μεγαλείο. Στο Υπουργικό  Συμβούλιο οι υπουργοί  εμφανίστηκαν με  μαύρα, κουστούμια,και  θλιμενο ύφος,για να μας,πείσουν ότι  λυπούνται πολύ για το  χαμό τουλαχιστον  113  συνανθρώπων μας.Ομως η  τοποθέτηση του  ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι όλα αυτά  είναι φτηνός   θεατρινισμος για την επικοινωνιακή  στρατηγική. Ο Κυριάκος,Μητσοτάκης,με την ομιλία του:
1.  Προκάλεσε το  κοινό αίσθημα,   με  το "φταίμε όλοι" για τα Τέμπη. Όχι κ.Μητσοτάκη την ευθύνη για το τι συμβαίνει σε μια χώρα την έχει ο  πρωθυπουργός   και εσύ είσαι  ο πρωθυπουργός. Συνεπώς,  δεν φταίμε όλοι .Ούτε φυσικά   φταίνε οι συνδικαλιστές,  διότι αυτοί είχαν προειδοποιήσει για την επερχόμενοι τραγωδία,  ενώ  εσύ και η κυβέρνηση σου όχι μόνο δεν κάνατε τίποτα  να,την  αποτρεψετε  αλλα, προκαλουσατε και συνεχίζετε να προκαλείτε όπως ο  Άδωνις,χθες.
2.Απέδειξε  ότι είναι αμετανόητος και δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτει τις ευθύνες  του και  να κάνει  στοιχειώδη αυτοκριτική.
συνεπώς η δήθεν  "συγγνώμη"  και η δηθεν ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ήταν  και αυτές  υποκριτικές .
3. Δεν  έχει καμία διάθεση οχι να αλλάξει αλλα ούτε  να διορθώσει την πολιτική του  που οδήγησε στην τραγωδία.
ΑΡΑ καμία,ψευδαίσθηση δεν πρέπει να υπάρξει. Μόνο   η  λαϊκή  πίεση και οι   μαζικές λαϊκές κινητοποιήσει  μπορούν  να οδηγήσουν  και στο να "πληρώσουν"  και  πολιτικά και ποινικά  οι ένοχοι και υπεύθυνοι  της μαζικής,δολοφονίας  και   να αλλάξει ριζικά  προς,τα αριστερά  αυτή η ακραια νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδηγεί σε ανθρώπινες τραγωδίες  και ιδιωτικοποιεί τα δημόσια  αγαθά . Μόνο με αγώνες θα γίνει πράξη το  σύνθημα των χθεσινών συγκλονιστικών συγκεντρώσεων ."  Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, με αγώνες αυτή η πολιτική θα ανατραπεί. "

Ο Θανάσης  Πετρακος έιναι Περιφερειακος Σύμβουλος Πελοποννήσου  και πρώην βουλευτής 

Μετάφραση