16.6.23

Περιοδεία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στο Λαϊκό Νοσοκομείο

 Περιοδεία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αποτελούμενη από τον υποψήφιο βουλευτή
του Βόρειου τομέα της Αθήνας Θανάση Πετράκο, και τα στελέχη του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Τάσο Μαυρόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Βύρωνα, Ανδρέα Μακρή νοσηλευτή , Θωμά Αχταρίδη, Γιάννη Γιαννόπουλο και τους νεολαίους ,Τάσο, Παναγιώτη και Δάφνη ,
επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 το Λαϊκό Νοσοκομείο και συζήτησε με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό τις θέσεις του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη ψήφο τους το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ώστε να υπάρχει η φωνή του στη νέα βουλή για να έχει τη δύναμη να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία και όλο το λαό “Για υγεία δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο των λίγων”
Μετά την ολοκλήρωση της Περιοδείας ο υποψήφιος βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Αθήνας Θανάσης Πετράκος δήλωσε .
“Είμαστε σήμερα εδώ στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας το οποίο έχει κομβικό ρόλο στο ΕΣΥ και χάρις στην αυτοθυσία του Ιατρικου του νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων του προσφέρει σημαντικό έργο στη υγεία του λαού Η παρουσία μας σήμερα εδώ έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Γίνεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη από τον κ. Πνευματικό του σχεδίου της ΝΔ για την υγεία. Ότι δηλαδή και για την περίθαλψη του λαού πρέπει να είναι κυρίαρχο κριτήριο οι νόμοι της αγοράς (οικονομικό κόστος – όφελος). Κυρίως όμως θέλει να υποδηλώσει την πρωταρχική σημασία που δίνει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ώστε η υγεία να είναι δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο των λίγων. Γιατί για εμάς όπως και για εσάς, η δημόσια δωρεάν Υγεία αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Οι µνηµονιακές κυβερνήσεις, µε προεξάρχουσα τη Ν∆, κάνουν ό,τι μπορούν για να το μετατρέψουν σε προνόμιο. Αρχικά, με την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Είναι χιλιάδες τα κενά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντί για μόνιμους διορισμούς έχει γίνει καθεστώς η ομηρία των επικουρικών, οι χαμηλοί μισθοί και οι απλήρωτες εφημερίες. Αντι να ενισχύσει το ΕΣΥ Αντί η πανδηµία να κλονίσει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της την εργαλειοποίησε για να το προχωρήσει. Ευνοώντας τις ιδιωτικές κλινικές και εταιρείες όπως η CVC και άφησε το ΕΣΥ υποστελεχωµένο. Αποτέλεσμα ένα από τα χειρότερα στην Ευρώπη ποσοστά θανάτων κατά τη διάρκεια της πανδηµίας. Ακόµα µε τις διώξεις υγειονοµικών . Τέλος, η άθλια νοµοθέτηση Κικίλια-Πλεύρη-Γκάγκα Ο νόµος για τα ιδιωτικά απογευµατινά ιατρεία επί πληρωµή στον χώρο των νοσοκοµείων. Η παράδοση της ψυχικής υγείας στο ίδρυµα Νιάρχου, µε τις ψήφους µάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παράδοση των παιδογκολογικών νοσοκοµείων στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Σε αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική χρειάζεται να ορθώσουμε ένα παλαικό μέτωπο αντίστασης και ρήξης . Για αυτό ζητάμε τη στήριξη όχι μόνο των εργαζομένων στην υγεία αλλά και όλου του λαού στις 25 Ιουνίου για να μπορούμε και μέσα από τη Βουλή να αγωνιζόμαστε και να στηρίζουμε τους αγώνες για αναβάθμιση του ΕΣΥ ώστε η η υγεία να είναι δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο των λίγων διότι η δηµόσια δωρεάν Υγεία αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει προνόμιο των πλουσίων και εμπόρευμα”.

Μετάφραση