19.4.24

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΑΝΟΛΗ ΒΕΛΕΓΡΑΚΗ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ  κ. ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΑΝΟΛΗ ΒΕΛΕΓΡΑΚΗ

Κοινοποίηση

Στους Επικεφαλής των παρατάξεων και σε   όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αθηναίων

Θέμα. «Γρήγορη επαναλειτουργία της Παιδικής Χαράς  του πάρκου «Νίκος Κιτσίκης» στην οδό Δεινοκράτους»

Αξιότιμε  κ. Δήμαρχε

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων  

164 πολίτες της περιοχής που γειτνιάζει στο πάρκο «Νίκος Κιτσίκης» στην οδό Δεινοκράτους»  σας αποστέλουμε την ακόλουθη επιστολή

«Η πρόσφατη απόφαση σας να κλείσετε την Παιδική χαρά στο πάρκο «Νίκος  Κιτσίκης»  για να ανακατασκευαστεί έχει δημιουργήσει  σοβαρό πρόβλημα στις οικογένειες  και σε όλα   παιδιά της ευρύτερης περιοχής , τα οποία   καθημερινά έπαιζαν στη συγκεκριμένη  παιδική χαρά η οποία  βρίσκεται  μέσα στο πολύ όμορφο πνεύμονα πρασίνου του πάρκου «Νίκος  Κιτσίκης» . Η πιο κοντινή παιδική  χαρά στην πλατεία Δεξαμενής   ούτε  μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα παιδιά   μια ήταν ήδη μικρή για τα παιδιά που πήγαιναν τους προηγούμενους μήνες εκεί ,αλλά και  μακριά είναι για αρκετά παιδάκια και επιπλέον  ο  περιβάλλον χώρος ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη και το   καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες  δεν είναι  κατάλληλος σε αντίθεση με την παιδική χαρά που έκλεισε.

Αντιλαμβανόμαστε την πρόθεση  και απόφαση σας να την ανακατασκευάσετε και  να γίνει πιο ασφαλής και  με περισσότερα παιχνίδια για τα παιδιά .  Όμως πρέπει  να καταλάβετε ότι η απόφαση σας να κλείσει για 7  μήνες δημιουργεί  μείζονα προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες τους  και οι αρνητικές επιπτώσεις είναι περισσότερες από τις θετικές .

Όμως με όλη την εκτίμηση προς  όλους σας , έχουμε τη γνώμη και σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας . Υπάρχει ο τρόπος και να είναι ανοιχτή και  να είναι ασφαλής μέχρι  να ανακατασκευαστεί  και  οι διαδικασίες και η ανακατασκευή     να συντομευτεί πάρα πολύ. Υπάρχει και η νομοθεσία   και η τεχνολογία  αρκεί  να ομοφωνήσει ή έστω  να υπάρξει μια ευρύτατη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο στην οποία να στηριχθεί ο κ. Δήμαρχος και να προχωρήσουν οι  διαδικασίες και  εργασίες με κατεπείγοντα τρόπο  και τμηματικά.

Συγκεκριμένα προτείνουμε να μην ακολουθήσετε τη χρονοβόρα διαδικασία του διαγωνισμού για όλες μαζί , αλλά  να προχωρήσετε με βάση τις μελέτες που έχετε στην ανακατασκευή  της κάθε μιας παιδικής  χαράς ξεχωριστά   με απευθείας ανάθεση ή με περιορισμένη και  κατεπείγουσα πρόσκληση διότι από το τυπικό των διαδικασιών είναι  υπέρτερον η  ανάγκη  των  μικρών παιδιών και των οικογενειών τους  να έχουν παιδική χαρά στη γειτονιά τους .  Συγχρόνως προτείνουμε να εξετάσετε   να ανοίξει η συγκεκριμμένη παιδική χαρά πάλι   και να κλείνει μόνο  τις  ημέρες που θα  αφαιρεθούν τμηματικά και με τη σειρά επικινδυνότητας  οποίο ή όποια όργανα και παιχνίδια κρίνουν οι υπηρεσίες σας ως  πιο  επικίνδυνα και αμέσως να τοποθετούνται  τα  καινούργια  και ασφαλή.

Εμείς και θέλουμε και  πιστεύουμε ότι είναι εφικτό  να συντμηθεί πάρα πολύ ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστή  διότι αυτό είναι προς το «συμφέρον»  των μικρών παιδιών .  Εσείς μπορείτε να βρείτε τον τρόπο που αυτό μπορεί  να γίνει πολύ  καλλίτερα από εμάς.

Εμείς με αυτή μας την επιστολή θέλουμε να σας τονίσουμε την ανάγκη  να ανοίξει πάλι πολύ γρήγορα , προϋπόθεση για να συντμηθεί  ο χρόνος ανακατασκευής  κατά τη γνώμη μας είναι, να   μην ακολουθήσετε   τις κλασικές διαδικασίες των δημοσίων έργων στην Ελλάδα διότι αυτό θα σημάνει στην καλλίτερη περίπτωση ότι  θα μείνει  κλειστή ,  για τουλάχιστον 7  μήνες  ,γεγονός που θα είναι πολύ αρνητικό για τις οικογένειες   και τα παιδάκια της  ευρύτερης περιοχής  τα οποία είναι πολλά .

ΥΓ Επιπλέον σας τονίζουμε ότι η αφαίρεση χθες όλων των οργάνων είναι λάθος   και δεν εξυπηρετεί  τίποτα διότι 1. Η τσουλήθρα είχε αγοραστεί το 2018  από δωρεές  γονέων και ήταν σε καλή κατάσταση και 2. Αν δεν φέρετε  άμεσα νέο τάπητα    και δεν ρίξετε λεπτο  κατάλληλο αμοχάλικο θαλάσσης δεν μπορούν να παίξουν τα παιδάκια όπως εγινε το δάπεδο μετά και την αφαίρεση των οργάνων

Ζητάμε μια συνάντηση άμεσα  με τον κ. Δήμαρχο   να θέσουμε και να  συζητήσουμε και προφορικά  το πρόβλημα

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Τηλέφωνο και email επικοινωνίας 6977683175  thanasispetrakos@gmail.com (Θανάσης Πετράκος )

Οι υπογράφοντες γονείς, παππούδες , γιαγιάδες και νταντάδες

Ακολουθούν  164 υπογραφές

 

Μετάφραση