29.4.24

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο   υποψήφιος Ευρωβουλευτή της "Ενωτικής πρωτοβουλίας/ ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ",Θανάσης Πετράκος   μετά την περιοδεία του στο Βύρωνα εκανε την ακόλουθη δήλωση  για την διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών .

Η  διάρρηξη  στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι εξαιρετικά σοβαρό  και ανησυχητικό  γεγονός αφού υπάρχει σοβαρή πιθανότητα  να αλλοιωθούν σημαντικά έγγραφα . Επιπλέον επειδή η διάρρηξη έγινε την ημέρα που παραδιδόταν το πόρισμα για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων των ομογενών με επίκεντρο την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου  τα ερωτηματικά και οι υποψίες πληθαίνουν για τα κίνητρα των δραστών .

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι    μεγάλες  για αυτό το περίεργο συμβάν και οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

Επειδή  μετά και από αυτό το συμβάν  δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην υπουργό Εσωτερικών για την  αδιάβλητη διενέργεια των εκλογών ,ούτε  μπορούμε να αποκλείσουμε πλέον  να γίνει  νοθεία  στις επερχόμενες ευρωεκλογές απαιτούμε να διοριστεί αμέσως υπηρεσιακός Υπουργός κοινής αποδοχής  για να διεξαγάγει  τις εκλογές και φυσικά  να  συνεδριάσει  αμέσως η Επιτροπή  Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,   προκειμένου να προσέλθει η κα Κεραμέως και να δώσει εξηγήσεις.

 

Μετάφραση