22.5.24

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ. Παύλος Μαρινάκης    με  εντολή προφανώς του κ.    Μητσοτάκη , μας είπαν ότι «Το αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη είναι μύθος»

Οφείλουμε  να απαντήσουμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι μύθος και παραμύθια  είναι αυτά που  λέει ο  ίδιος  και ο  κ. Μητσοτάκης .Γιατί η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και αποτυπώνουν  στα στοιχεία της ίδιας  της Eurostat λένε ότι

1.      Ενώ ο μέσος Ευρωπαίος από τα 100 ευρώ που  έχει για να επιβιώσει πρέπει  να δαπανήσει 87 , ο  μέσος Έλληνας πρέπει  να δαπανήσει 104,71.

2.      Τα προϊόντα στην Ελλάδα πωλούνται πιο ακριβά απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη διότι είμαστε η  μοναδική χώρα  της Ευρώπης όπου  τα super markets προσθέτουν το κέρδος τους όχι στην πραγματική τιμή κτήσης τους η οποία προκύπτει μετά τις εκπτώσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές   αλλά στην στην τιμή κτήσης των προϊόντων χωρίς να υπολογίζουν τις εκπτώσεις που γίνονται από τους προμηθευτές. Με συνέπεια τις εκπτώσεις να τις καρπώνεται ο ιδιοκτήτης του super market και να αισχροκερδεί . Επιπλέον όπως τόνισε χθές ο πρόεδρος της Ένωσης   Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος «στα Σούπερ μάρκετ  έρχονται νέες αυξήσεις από 1η Ιουνίου

3.      Η  Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη, όπου το κόστος στέγασης για τα νοικοκυριά υπερβαίνει το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος.

4.      Ένας μέσος μισθωτός θα πρέπει να διαθέσει εισόδημα πάνω από 12 έτη χωρίς να κάνει οποιοδήποτε άλλο έξοδο προκειμένου να αγοράσει ένα δυάρι 60 τετραγωνικών μέτρων στην Αθήνα.

5.      Στο σύνολο του πληθυσμού (φτωχοί και μη φτωχοί) σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά (ποσοστό 47,3%) δυσκολεύεται να πληρώσει το νοίκι, τη δόση δανείου και τους λογαριασμούς, κοινής ωφέλειας (φως,  νερό, τηλέφωνο  ,internet ) μέσα στο 2023  ενώ το 2022 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 29,1%.

6.      Το 72% των εργαζόμενων νέων στην Ελλάδα βιώνουν οικονομική δυσχέρεια  ενώ

στη Βουλγαρία  το αντίστοιχο ποσοστό είναι  το 42%!!!  και στο Λουξεμβούργο και στην Ολλανδία είναι 6,3% με συνέπεια οι νέοι εργαζόμενοι να  μην μπορούν να ανοίξουν δικό τους σπίτι και  να δημιουργήσουν οικογένεια αφού  αναγκάζονται λόγω της ανέχειας   να μένουν στο  πατρικό σπίτι

 Αυτή είναι η αληθινή σκληρή πραγματικότητα κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε  συνεπώς μύθους και παραμύθια σου δίνει εντολή  ο  κ. Μητσοτάκης , να πεις εσύ . 

Για αυτό καλούμε  τους πολίτες στις 9 Ιουνίου     να καταψηφίσουν   την Ν.Δ.    και να υπερψηφίσουν , «Ενωτική  Πρωτοβουλία  /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», γιατί εμείς εγγυόμαστε , συνέπεια λόγων και έργων και γιατί είμαστε η δύναμη που δεν φοβάται τη σύγκρουση με το Διευθυντήριο της Ε.Ε. και την κυβέρνηση για υπερασπιστούμε  τα συμφέροντα και των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας  μας   και για να ασκήσουμε αριστερή μαχητική αντιπολίτευση  απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης των Βρυξελών και της Ν.Δ.  . 

Μετάφραση