16.1.15

Δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου για την Επικύρωση της Πρότασης της Ελληνικής Προεδρίας για τα Μεταλλαγμένα

16 /01/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου για την Επικύρωση της Πρότασης της Ελληνικής Προεδρίας για τα Μεταλλαγμένα


Την Τρίτη το ευρωκοινοβούλιο επικύρωσε την πρόταση της ελληνικής προεδρίας και συγκεκριμένα του κ. Μανιάτη για τα μεταλλαγμένα. Υπενθυμίζω ότι η πρόταση αυτή είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις από αγροτικούς φορείς, οργανώσεις καταναλωτών και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Δυστυχώς η προχθεσινή επικύρωση της πρότασης αυτής, επιβεβαιώνει απόλυτα την ύπαρξη διαπλοκής των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιαίτερα αυτά της βιοτεχνολογίας.
Με την απόφαση αυτή του ευρωκοινοβουλίου, που σημειωτέον η ευρωομάδα της Αριστεράς σύσσωμη καταψήφισε, αλλά οι ευρωβουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ υπερψήφισαν, μεταφέρεται η ευθύνη για την καλλιέργεια ή όχι ΓΤΟ στο κράτος μέλος, το οποίο το ίδιο θα πρέπει να αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί την καλλιέργειά τους στο έδαφός του.
Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες πολυεθνικές βιομηχανίες να σύρουν στα δικαστήρια τα κράτη αυτά, όταν θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους.
Είναι αναγκαία όσο ποτέ η αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την αρχή και είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, με τις οποίες μαζί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την ολική απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων στην Ευρώπη.



Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση